Politiikka

Kolmannes suomalaisista pitää keskustaa parhaana puolueena maaseudulla asuville — maaseudulla asuvien mielestä perussuomalaiset on lähes yhtä hyvä

Useimpien puolueiden kannattajat pitävät omaa puoluettaan parhaana myös maaseudulla asuvien kannalta.
Jukka Pasonen

Kolmannes suomalaisista ajattelee, että keskusta ajaa parhaiten maaseudulla asuvien ihmisten asiaa Suomessa, kertoo MT:n teettämä kysely.

Perussuomalaisia pitää maaseudulla asuvien kannalta parhaana puolueena joka kuudes vastaaja.

SDP, vihreät ja kokoomus eivät juuri herätä luottamusta maaseudun asioiden hoitajina. Maaseudulla asuvien kannalta parhaina puolueina niitä pitää vain muutama prosentti suomalaisista. Kolmannes suomalaisista ei osaa sanoa, mikä puolue on paras maaseudulla asuvien kannalta.

Maaseutumaisissa kunnissa itse asuvilta kysyttäessä järjestys on sama, mutta selvästi useampi pitää perussuomalaisia maaseudun kannalta parhaana puolueena. Pääkaupunkiseudulla tilanne on päinvastainen. Siellä asuvista lähes 40 prosenttia ajattelee keskustan ajavan parhaiten maaseudulla asuvien asiaa.

Tulokset heijastelevat puolueiden yleistä gallup-kannatusta. Keskustaa pitävät maaseudulla asuvien kannalta parhaana puolueena naiset ja iäkkäämmät suomalaiset. Perussuomalaiset saa suuremman kannatuksen miehiltä ja nuoremmilta ikäluokilta.

Useimpien puolueiden kannattajat pitävät omaa puoluettaan parhaana myös maaseudulla asuvien kannalta. Erityisen vahvasti näin ajattelevat keskustaa äänestävät.

Poikkeus ovat kokoomuksen ja vasemmistoliiton äänestäjät, joiden mielestä keskusta ajaa parhaiten maaseudulla asuvien asiaa. SDP:n äänestäjät jakautuvat tasan niihin, jotka pitävät demareita ja niihin jotka pitävät keskustaa maaseudun parhaana maaseudulla asuvien kannalta.

TNS Kantar Agri kysyi MT:n pyynnöstä 1 227 suomalaiselta mikä puolue ajaa parhaiten maaseudulla asuvien ihmisten asiaa Suomessa. Tutkimus toteutettiin tammikuun ensimmäisellä ja toisella viikolla. Tulosten virhemarginaali on koko väestön jakaumassa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää