Paavo Väyrynen harkitsee paluuta keskustaan — kertoo lisää maanantaina - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Paavo Väyrynen harkitsee paluuta keskustaan — kertoo lisää maanantaina

Väyrysen mukaan katastrofaalisen tappion jälkeen puolueessa on pakko suorastaan rohkaista avointa aatteellista ja poliittista keskustelua.
Sanne Katainen
Paavo Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi.

Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi. Väyrynen kertoo aikeistaan blogissaan.

"Olen alkanut uskoa siihen, että Keskustan aatteelliseen ja poliittiseen linjaan on ehkä sittenkin mahdollista vaikuttaa. Olen päättänyt sittenkin harkita sitä mahdollisuutta, että vastaisin esitettyihin toivomuksiin myönteisesti ja liittyisin jälleen Keskustan jäseneksi", Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen mukaan katastrofaalisen tappion jälkeen puolueessa on pakko suorastaan rohkaista avointa aatteellista ja poliittista keskustelua.

Väyrynen julkaisee maanantaina uuden kirjansa Yhteinen Vuosisatamme. Kirja käsittelee paitsi suurten ikäluokkien Suomea, myös keskustaa, sen historiaa ja vaalitappioon johtaneita syitä.

MT:n tavoittama Väyrynen ei halua kommentoida asiaa enempää tässä vaiheessa. Hän ei myöskään kerro, onko kiinnostunut tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta ensi kesän puoluekokouksessa. MT:n puheenjohtagallupissa Väyrynen ei ollut mukana, mutta avoimissa vastauksissa hän sai eniten mainintoja vastaaijilta.

Väyrynen erosi keskustasta vuonna 2018 sen jälkeen kun hän oli ensin perustanut Kansalaispuolueen ja sitten riitaantunut sen johdon kanssa. Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Väyrynen oli perustamansa Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaana. Sittemmin hän on eronnut myös tähtiliikkeestä.

Lue lisää aiheesta:

Kulmuni suomalaisten suosikki keskustan johtoon — moni keskustalainen vaihtaisi puheenjohtajan Saarikkoon tai Kaikkoseen

Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustasta eroamista, jos Paavo Väyrynen palaa puolueen jäseneksi: "Edustaa mennyttä maailmaa"

Lue lisää

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa

"Monet keskustalaiset laskevat Saarikon esiintymistaitojen varaan – henkilösuosiolle rakentuva kannatus voi osoittautua hötöksi", Seppo Kääriäinen pohtii