Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustasta eroamista, jos Paavo Väyrynen palaa puolueen jäseneksi: "Edustaa mennyttä maailmaa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Kansanedustaja Mikko Kärnä harkitsee keskustasta eroamista, jos Paavo Väyrynen palaa puolueen jäseneksi: "Edustaa mennyttä maailmaa"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on jo aiemmin kertonut julkisuudessa, että Väyrynen on tervetullut palaamaan puolueen jäseneksi.
Jarkko Sirkiä
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) mielestä Paavo Väyrynen ei ole tervetullut takaisin puolueeseen.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo harkitsevansa eroa keskustan jäsenyydestä, mikäli Paavo Väyrynen palaa keskustan jäseneksi.

"Harkitsen keskustasta eroamista mikäli Paavo Väyrynen palaa puolueen jäseneksi. Väyrynen edustaa mennyttä maailmaa sekä vain ja ainoastaan omaa itseään. Meillä ei ole mitään tarvetta tällaiselle pelurille, joka on tehnyt meille vain haittaa. Puolueen on voitava valita jäsenensä", Kärnä kertoo Twitterissä.

Väyrynen kertoi keskiviikkona blogissaan harkitsevansa keskustan jäseneksi palaamista.

Puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni on jo aiemmin kertonut julkisuudessa, että Väyrynen on tervetullut palaamaan puolueen jäseneksi.

Pitkäaikainen keskustapoliitikko Väyrynen erosi keskustasta vuonna 2018. Sen jälkeen hän on toiminut ensin kansalaispuolueessa ja myöhemmin Seitsemän tähden liikkeessä.

Lappilainen Kärnä nousi kansanedustajaksi Väyrysen tilalle, kun tämä päätti jatkaa kauttaan Euroopan parlamentissa. Kärnä menetti paikkansa, kun Väyrynen palasi eduskuntaan kesällä 2018. Viime kevään eduskuntavaaleissa Kärnä valittiin suoraan eduskuntaan. Seitsemän tähden listalla Uudeltamaalta eduskuntaan pyrkinyt Väyrynen jäi silloin rannalle.

Lue lisää:

Paavo Väyrynen harkitsee paluuta keskustaan — kertoo lisää maanantaina

Lue lisää

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

Turpeeseen ei saa juuttua

Paine puolueiden sisällä kasvaa

"Monet keskustalaiset laskevat Saarikon esiintymistaitojen varaan – henkilösuosiolle rakentuva kannatus voi osoittautua hötöksi", Seppo Kääriäinen pohtii