Repeääkö hallituksessa ensi viikolla ilmiriita? Hallituspuolueet vetäytyvät ilmastoseminaariin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Repeääkö hallituksessa ensi viikolla ilmiriita? Hallituspuolueet vetäytyvät ilmastoseminaariin

Näkemyksissä hiilinieluista ja hakkuista on eroja.
Petteri Kivimäki
Metsä ja ilmasto, kas siinä sanapari, joka tuonee lämpöä hallituksen vetäytymiseen ensi viikon alussa.

Tappajavirus leviää maailmalla ja kotimaan työmarkkinoilla kuohuu ja jumittaa, mutta ei ole rauhallista politiikan huipullakaan.

Hallituspuolueiden ministereillä ja kansanedustajilla on maanantaina ja tiistaina Helsingin Vuosaaressa vetäytyminen, jossa pääaiheena ilmasto. Siihen näyttää liittyvän runsaasti intohimoja ja erilaisia näkökulmia, eikä riitelykään lienee mahdotonta.

Ennalta tiedetään, että vihreiden kansanedustajat ovat vaatineet metsälakia avattavaksi ja keskusta torjunut ajatuksen suoralta kädeltä.

Vihreiden Satu Hassi ja Jenni Pitko katsovat, ettei metsälaki turvaa nykyisellään luonnon monimuotoisuutta, vaan on päinvastoin heikentänyt monimuotoisuuden suojelua.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen ei näe perusteita metsälain avaamiselle, sillä se on vain viisi vuotta vanha, toiminut hyvin eikä sen päivittämistä ole kirjattu hallitusohjelmaan.

Hallituspuolueilla on tunnetusti erilaisia näkemyksiä ja toiveita suhteessa metsien suojeluun, hakkuisiin, hiilinieluihin, turpeen käyttöön ja Suomen hiilineutraaliuteen.

Hallituspuolueet keskustelevat seminaarissaan myös työllisyysasioista, joista hallitus piti erillisen iltakoulun jo keskiviikkona.

Lue myös:

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen torjuu vihreiden vaatimukset metsälain avaamisesta – "Suojelukeinot metsälain kautta olisivat perustuslain vastaisia"

Lue lisää

Saarikko keskustan linjasta: Kaupungistuminen ei välttämättä ole jatkuva megatrendi – monipaikkaisuuden puolesta tarvitaan toimia

EU:n päästövähennystavoite kiristyy – komission puheenjohtajan suurpuhe nosti esiin puurakentamisen ja hiilinielut

Annika Saarikko sekä kaikkien suomalaisten että keskustaa äänestävien ykkösehdokas keskustan puheenjohtajaksi

Tunnelma keskustan puheenjohtajatentissä tiivistyi: "Annika, sähän olisit voinut kilauttaa mulle"