Hallituksen ilmastoriihi ei puutu turpeen verotukseen, teollisuuden sähkövero tippuu EU:n minimiin — metsille ei tule hiilinielutavoitetta - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Hallituksen ilmastoriihi ei puutu turpeen verotukseen, teollisuuden sähkövero tippuu EU:n minimiin — metsille ei tule hiilinielutavoitetta

Pakettiin kuuluu satojen miljoonien eurojen ilmastorahasto, jonka rahoitus tulee Valtion kehittämisyhtiö Vaken osinkotuloista.
Lari Lievonen
Hallitus ei tehnyt päätöksiä turpeen verokohtelun muuttamisesta ilmasto-Korpilampi -kokouksessaan Helsingissä maanantaina.

Hallitus on päässyt sopuun toimista, joilla se yrittää päästä kohti tavoitettaan Suomen hiilineutraaliudesta 2035.

"Hallitus on tänään päättänyt tiekartasta, jolla tuohon tavoitteeseen päästään", pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi.

Pakettiin kuuluu satojen miljoonien eurojen euron ilmastorahasto, jonka rahoitus tulee Valtion kehittämisyhtiö Vaken osinkotuloista.

Tämän lisäksi teollisuuden sähkövero lasketaan EU:n sallimaan minimitasoon.

Paljon esillä ollut turpeen verokohtelu ei muutu. Sen sijaan turpeen käytön tulevaisuutta pohditaan maaliskuussa perustettavassa laajapohjaisessa turvefoorumissa.

Metsittämiseen ja tuhkalannoituksen edistämiseen tulee omat ohjelmat. Kansallista hiilinielutavoitetta metsille ei tule.

Myös biokaasun ja puurakentamiseen edistämiseen perustetaan omat ohjelmat.

Lue lisää

61 prosenttia suomalaisista uskoo hallituksen pysyvän pystyssä vaalikauden loppuun – keskustalaisista vain runsas puolet

Oulusta osattava myös kotiin

MTK:n metsävaikuttajat pitävät ilmastokeskustelua yksipuolisena – "Luontoarvot ja elinvoimainen metsätalous on mahdollista sovittaa yhteen"

Ilmastokartta ottaa aloitteen tuottajille