Politiikka

Keskustelu kansanedustaja Juha Mäenpään asettamisesta syytteeseen kuihtui kasaan eduskunnassa

Valtakunnansyyttäjä pyysi tammikuussa eduskunnalta suostumusta Mäenpää asettamisesta syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
Antti Aimo-Koivisto
Lähetekeskustelu kansanedustaja Juha Mäenpään syytteeseen asettamisesta jäi käymättä.

Eduskunnassa nähtiin torstaina erikoinen episodi, kun lähetekeskustelu kansanedustaja Juha Mäenpään (ps.) syytteeseen asettamisesta jäi käymättä puolueiden yhteisellä päätöksellä.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen pyysi tammikuussa eduskunnalta suostumusta saada asettaa Mäenpää syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Poliisin esitutkinnan mukaan Mäenpäätä on syytä epäillä rikoksesta, sillä hän rinnasti turvapaikanhakijat ja vieraslajit eduskunnassa viime kesäkuussa pitämässään puheessa.

Kun keskustelun oli määrä alkaa, kukaan kansanedustajista ei käyttänyt puheenvuoroa. Puhemies Matti Vanhanen (kesk.) ilmoitti keskustelun päättyneeksi ja kertoi asian lähtevän eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyyn.

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen (ps.) mukaan keskustelu peruttiin eduskuntapuolueiden yhteisellä päätöksellä.

"Kansanedustajan immuniteettia koskeva keskustelu siirtyy perustuslakivaliokunnan käsittelyn jälkeiseen tilanteeseen. Olisin ollut ensimmäinen puhuja, mutta puolueet eivät halunneet salikeskustelua tähän väliin", Tynkkynen kirjoitti Twitterissä.

Lue lisää