Politiikka

ResQ-sovelluksella voit valita ja maksaa ravintoloiden hävikkiherkkuja edullisesti – erityisen näppärä sovellus on, kun aikaa on vähän

Sovelluksessa myytäväksi asetetut annokset ja niiden hinnat näkyvät kartalla.
Sanne Katainen
Chloe Ashworth pakkaa ResQ ruokaa Robert's Coffeessa Helsingissä. Sovellus on vähentänyt kahvilan myytävien tuotteiden hävikin lähelle nollaa.

ResQ on suomalainen sovellus, jonka avulla ravintolat ja kaupat voivat ehkäistä ruokahävikkiään.

Kun esimerkiksi kahvilan korvapuusti ei ole enää uunituore, sillä on vaara joutua roskikseen. ResQ:n avulla kahvila voi etsiä korvapuustille ostajan, joka saa sen alennettuun hintaan.

Sovelluksessa myytäväksi asetetut annokset ja niiden hinnat näkyvät kartalla. Asiakas valitse tuotteen ja maksaa sen puhelimellaan luottokorttimaksuna.

Sen jälkeen annoksen voi käydä noutamassa kahvilasta. Hinnat ovat huomattavasti tuotteiden normaalihintoja edullisempia. Erityisen edullisesti tuotteita voi saada kauppojen tarjouskasseista.

Sovellusta käytetään monilla paikkakunnilla, erityisen paljon tarjouksia on hyödynnettävissä isoissa kaupungeissa. Pienillä paikkakunnilla harvat tuotteet voidaan myydä nopeasti loppuun.

MT:n toimittaja on testannut sovellusta noin puolen vuoden ajan. Erityisen hyvin ResQ toimii niinä päivinä, kun on kiire ja lounaan ja välipalat haluaa poimia mukaan heti aamusta. Silloin ruuat voi tilata ja maksaa jo junamatkan aikana ja käydä koukkaamassa mukaan kahvilan tai ravintolan kassalta.

Hinnat eivät pärjää kaikille kauppojen eineksille mutta ruuat ovat maukkaampia. Uusia ruokia on helppo kokeilla ja on mukavaa, ettei annos joudu turhaan roskikseen. Ruuat voi yleensä syödä myös kahvilassa tai ravintolassa paikan päällä.

Jos illalla ei tee mieli laittaa ruokaa, ResQ on vaivaton ja edullinen vaihtoehto ravintolassa käynnille. Joillakin ravintoloilla hinnat ovat lähellä ruokien normaaleja hintoja. Sovellusta kannattaa selata eri viikonpäivinä ja päivänaikoina, niin huomaa, milloin valikoimaa on erityisen hyvin tarjolla.

ResQ lähettää sähköpostiin kuukausittain raportin siitä, montako ateriaa käyttäjä on pelastanut ja paljonko hän on säästänyt sovelluksen avulla rahaa, aikaa ja hiilidioksidipäästöjä.

Luvut ovat arvioita, jotka perustuvat keskiarvoihin. Sovelluksen mukaan ResQ:n kautta pelastetut annokset myydään usein puoleen hintaan normaalihinnoista.

Ruuan valmistamiseen sovellus arvioi kuluvan keskimäärin 30 minuuttia ja valmistamisen tuottavan 2,5 kiloa hiilidioksidipäästöjä.

Sanne Katainen
Tällaista oli tarjolla perjantailla Joensuussa.
Lue lisää