Ratkaisu Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidassa lykkääntyy – Paperiliitto pyysi lisäaikaa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ratkaisu Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidassa lykkääntyy – Paperiliitto pyysi lisäaikaa

Osapuolet on kutsuttu valtakunnansovittelijan toimistoon sunnuntaina kello 14.
Paperiteollisuudessa alkoi lakko viime viikon maanantaina, ja sen on ollut määrä jatkua helmikuun 24. päivään saakka. Lakolla on haluttu vauhdittaa viikkoja kestäneitä neuvotteluja. LEHTIKUVA / Jarno Mela

Ratkaisu Paperiliiton ja Metsäteollisuuden työriidassa annettuun sovintoesitykseen lykkääntyy. Paperiliitto kertoo, että sen hallinto kokoontuu käsittelemään ehdotusta maanantaina 10. helmikuuta.

Valtakunnansovittelija tviittasi hieman aiemmin, että Paperiliitto pyysi lisäaikaa vastauksen antamiselle. Osapuolet on kutsuttu valtakunnansovittelijan toimistoon sunnuntaina kello 14.

Sovintoesitys valmistui viime yönä. Totuttuun tapaan sovintoesitysten sisällöistä ei ole kerrottu julkisuuteen ennen kuin niihin on saatu vastaukset. Alun perin Paperiliiton ja Metsäteollisuuden piti antaa vastauksensa tänään iltakuuteen mennessä. Paperiliiton mukaan aikataulu oli kuitenkin niin tiukka, ettei sen hallinto pystynyt käsittelemään ehdotusta annetussa ajassa.

Paperiteollisuudessa alkoi lakko viime viikon maanantaina, ja sen on ollut määrä jatkua helmikuun 24. päivään saakka. Lakolla on haluttu vauhdittaa viikkoja kestäneitä neuvotteluja.

Metsäteollisuus on puolestaan ilmoittanut kolmen vuorokauden työsulusta, joka alkaa maanantaina. Metsäteollisuudesta kerrotaan, että jos sopu saavutetaan, päättyy myös työsulku Paperiliiton osalta.

"Kaikki työtaistelutoimet ovat aina ehdollisia sille, että syntyykö sopimusratkaisu. Jos sopimusratkaisu syntyy, on tavanomaista, että työtaistelutoimet puolin tai toisin sitten päättyvät siihen", sanoo työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Paperiliiton ohella Metsäliiton työsulun on määrä koskea Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton jäseniä. Näiden kahden liiton osalta Metsäteollisuus kuitenkin pitkitti työsulun keston seitsemään vuorokauteen tammikuun lopussa.

Myös Ammattiliitto Prohon kuuluvat paperin toimihenkilöt ovat olleet lakossa viime viikon maanantaista alkaen ja lakon on määrä päättyä puolilta öin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Pro on kuitenkin ilmoittanut toisesta, käytännössä kaksi viikkoa kestävästä työnseisauksesta, joka alkaa 13. helmikuuta. Sähköliittolaisia taas on osallistunut Paperiliiton tukilakkoon, joka alkoi 27. tammikuuta ja jonka on määrä päättyä maanantaina.

Lue lisää

Suomen talouden kestettävä korona

VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa junaliikenteeseen

Ratkeaako paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriita? Sovintoesitykseen odotellaan vastauksia

Sahojen sekä vaneri- ja liimapuutehtaiden lakon sovittelua jatketaan jälleen tiistaina