Politiikka

Heinäluoma neuvoo keskustaa ja kiittelee Sauli Niinistöä – "Sipilän aikana keskustan aatteellinen sydän lähes pysähtyi ja on edelleenkin rytmihäiriössä"

Heinäluoma ohjeistaa keskustaa menemään Niinistön pakeille ja SDP:tä siirtymään "luonnon monimuotoisuutta ja ympäristöä ymmärtävään suuntaan".
Kari Salonen
SDP:n Eero Heinäluomalla on uudistumisvinkkejä eri puolueille.

Keskusta sai vaalitappion jälkeen haluamansa ministeripaikat ja vahvan kädenjäljen hallitusohjelmaan, mutta menestys ei näy gallupeissa. Tähän on SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoman mukaan syynsä.

"Keskusta hakee rooliaan yhteiskunnallisena uudistusliikkeenä. Puheenjohtaja Sipilän aikana talouden uudistaminen tuli niin hallitsevaksi, että liikkeen aatteellinen sydän lähes pysähtyi ja on edelleenkin rytmihäiriössä."

Hän neuvookin hakemaan mallia oppositiopuolue kokoomuksesta ja tämän aiemmasta puheenjohtajasta Sauli Niinistöstä.

"Salolaisen varatuomarin, Sauli Niinistön nousu kokoomuksen puheenjohtajaksi ja puolueen politiikan rytmittyminen uudelleen sateenkaariyhteistyössä ovat erinomainen esimerkki kyvystä kantaa vastuuta ja luoda nahkaa uudelleen. Oppositiohaikailun sijaan keskustan kannattaisikin nyt tehdä tutustumismatka Sauli Niinistön luokse ja esittää kaino kysymys, miten sen teit. Niinistöhän onnistui uutena puheenjohtajana vajaassa vaalikaudessa palauttamaan kokoomusväen luottamuksen ja nostamaan kokoomuksen takaisin suurten puolueiden sarjaan", Heinäluoma kirjoittaa ja neuvoo myös omaa puoluettaan:

"Vahvan palkansaajaidentiteetin omaavan puolueen täytyy siirtyä luonnon monimuotoisuutta ja ympäristöä ymmärtävään suuntaan."

Lue koko kolumni:

Sauli Niinistön opeilla

Lue lisää

Vasemmistoliiton ministerit vaihtuivat – Sarkkinen aloitti sosiaali- ja terveysministerinä, Andersson palasi opetusministeriksi

"Esitän välillä radiossa vähän tyhmempää kuin olen, sitähän kuuntelijat rakastavat", kokenut radiotoimittaja kertoo

Evan kysely: Luottamus maan hallitukseen putosi kahdeksan prosenttiyksikköä viime kevääseen nähden

SDP:n Heinäluoma: Suomella on kiire löytää metsäasioissa uusi yhteisymmärrys – "Edessä voi olla kylmää kyytiä, kun EU lähiaikoina tekee tärkeitä linjauksia metsäasioissa"