Heinäluoma neuvoo keskustaa ja kiittelee Sauli Niinistöä – "Sipilän aikana keskustan aatteellinen sydän lähes pysähtyi ja on edelleenkin rytmihäiriössä" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Heinäluoma neuvoo keskustaa ja kiittelee Sauli Niinistöä – "Sipilän aikana keskustan aatteellinen sydän lähes pysähtyi ja on edelleenkin rytmihäiriössä"

Heinäluoma ohjeistaa keskustaa menemään Niinistön pakeille ja SDP:tä siirtymään "luonnon monimuotoisuutta ja ympäristöä ymmärtävään suuntaan".
Kari Salonen
SDP:n Eero Heinäluomalla on uudistumisvinkkejä eri puolueille.

Keskusta sai vaalitappion jälkeen haluamansa ministeripaikat ja vahvan kädenjäljen hallitusohjelmaan, mutta menestys ei näy gallupeissa. Tähän on SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoman mukaan syynsä.

"Keskusta hakee rooliaan yhteiskunnallisena uudistusliikkeenä. Puheenjohtaja Sipilän aikana talouden uudistaminen tuli niin hallitsevaksi, että liikkeen aatteellinen sydän lähes pysähtyi ja on edelleenkin rytmihäiriössä."

Hän neuvookin hakemaan mallia oppositiopuolue kokoomuksesta ja tämän aiemmasta puheenjohtajasta Sauli Niinistöstä.

"Salolaisen varatuomarin, Sauli Niinistön nousu kokoomuksen puheenjohtajaksi ja puolueen politiikan rytmittyminen uudelleen sateenkaariyhteistyössä ovat erinomainen esimerkki kyvystä kantaa vastuuta ja luoda nahkaa uudelleen. Oppositiohaikailun sijaan keskustan kannattaisikin nyt tehdä tutustumismatka Sauli Niinistön luokse ja esittää kaino kysymys, miten sen teit. Niinistöhän onnistui uutena puheenjohtajana vajaassa vaalikaudessa palauttamaan kokoomusväen luottamuksen ja nostamaan kokoomuksen takaisin suurten puolueiden sarjaan", Heinäluoma kirjoittaa ja neuvoo myös omaa puoluettaan:

"Vahvan palkansaajaidentiteetin omaavan puolueen täytyy siirtyä luonnon monimuotoisuutta ja ympäristöä ymmärtävään suuntaan."

Lue koko kolumni:

Sauli Niinistön opeilla

Lue lisää

Korona- pandemia vahvistaa otettaan

Suomalaiset mepit iloitsivat puurakentamisen mainitsemisesta EU:n tulevaisuuspuheessa: "Hyvä, ettei puuta nähdä vain nieluna"

Suomen johdolla ilmastotalkoisiin

Keynesin paluu