Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen on huolissaan ikäihmisten digisyrjäytymisestä: "Tasa-arvoinen mahdollisuus käyttää peruspalveluita on ihmisoikeuskysymys"

Hän ehdottaa perustettavaksi senioriraadin, joka tutkii digitaalisten julkisten palveluiden käytettävyyden ikäihmisen näkökulmasta.
Petteri Kivimäki
Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen vaatii seniorivaikutusten arviointia ja julkisten palvelujen perkaamista digisyrjäytymisen vuoksi.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen vaatii seniorivaikutusten arviointia ja julkisten palvelujen perkaamista digisyrjäytymisen vuoksi. Hän lähetti asiasta tiedotteen lauantaina.

Honkosen mielestä ikäihmisistä on tullut B-luokan kansalaisia suhteessa digipalveluihin. Moni ikäihminen on syrjäytetty lakisääteisten palvelujen käyttämisen ulkopuolelle nopean digitalisoitumisen vuoksi. 

"Oma sukupolveni nauttii vaivattomista digipalveluista, mutta digitaalinen vauhtisokeus syrjäyttää vanhuksia. Tasa-arvoinen mahdollisuus käyttää peruspalveluita on ihmisoikeuskysymys", Honkonen sanoo.

"Vaikka olen nuori kansanedustaja, saan ikäihmisiltä paljon palautetta heidän arjestaan, jota liian nopea digitalisaatio on kurjistanut. Ilman tietokonetta tai älylaitteita on asiointi viranomaisten kanssa muodostunut vaikeaksi", hän jatkaa.

Honkonen esittää perustettavaksi senioriraatia, joka tutkii uusien ja jo olemassa olevien digitaalisten julkisten palveluiden käytettävyyden ikäihmisen näkökulmasta. Tämä olisi eräänlainen seniorivaikutusten arviointi.

"Jos Pihtiputaan mummo ei osaa sitä käyttää, se laitetaan uusiksi", Honkonen vaatii.

Lue lisää