Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Eduskunta istutti Suomi 100 -juhlametsän taimet

Mukana istutustilaisuudessa oli useita kansanedustajia eri eduskuntaryhmistä.
Markku Vuorikari
Tilaisuuden järjestivät Helsingin kaupunki, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta sekä Tulevaisuuden kuusi -kampanja.

Eduskunta jatkoi satavuotiasta kuusenistutusperinnettä tänään perjantaina kun Suomi 100 -juhlametsän taimet istutettiin Helsingin Paloheinässä.

Kuusentaimia oli istuttamassa puhemies Maria Lohelan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajan Anne Kalmarin (kesk.) johdolla useita kansanedustajia eri eduskuntaryhmistä. Juhlametsä istutettiin Helsingin kaupungin maille ja Helsingin puolesta ensimmäisen kuusentaimen istutti kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Paikalla olivat myös Unkarin parlamentin puhemies László Kövér, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja Latvian pääministeri Mâris Kuèinskis, maa- ja metsätalousvaliokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja ja nykyinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sekä diplomaattikunnan edustajia. Kuusia istuttamaan oli kutsuttu myös läheisen päiväkodin lapset sekä Paloheinän asukkaita.

Tilaisuuden järjestivät Helsingin kaupunki, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta sekä Tulevaisuuden kuusi -kampanja.

Juhlametsän istutus on osa Tulevaisuuden kuusi -kampanjaa, joka kutsuu koulut, yritykset, yhdistykset, järjestöt ja yksityiset henkilöt istuttamaan kuusia ympäri Suomen.

Lue lisää

Kuusettumisen huippu taittunut, Pohjois-Suomessa metsiä uudistetaan männylle

Puun tuonti pysyi miljoonassa kuutiossa tammikuussa

Aarre: Kuusenkerkissä on vahvoja antioksidantteja – Nauti kerkkien hoitavista vaikutuksista teenä tai vaikkapa siirappina

Metsänviljely keino sopeutua ilmastonmuutokseen