Politiikka

Enbusken kolumni joutui julki tietokatkoksen takia – "Toivomme, että keskustelu jatkuu"

Teemaryhmän puheenjohtajan mukaan tapaukseen ei liity mitään henkilökohtaista.

Kolumnin julkaisusta johtuneen kohun keskelle joutuneen Korvesta & valtateiltä -julkaisun taustayhteisö toivoo, että keskustelu jatkuu.

Verkkojulkaisun takana olevan Harvaan asutun maaseudun verkoston puheenjohtaja ja Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä kertoo, että julkaisun teemaksi valittiin hajautetut toimintamallit ja niiden tuoma kilpailuetu.

Tällöin keskusteluissa pohdittiin, ketkä voisivat olla toista mieltä näistä asioista.

"Muun muassa Tuomas Enbuske nousi pohdinnoissa esille, kun mietittiin, ketkä voisivat olla asiasta toista mieltä. Hän oli aiemmin ottanut kantaa maaseudun ja kaupungin väliseen vuorovaikutukseen", Määttä sanoo.

Määtän mukaan on valitettavaa, että tällainen on asia on päässyt tapahtumaan. Jos tieto olisi tullut toimituskunnan sihteerille saakka, olisi Enbusken tilalle pyydetty hänen mukaansa toinen kirjoittaja.

Määtän mukaan Enbuske oli alun perin luvannut, että hänen kirjoitustaan saa käyttää, mutta myöhemmin hän ei enää ollutkaan halunnut, että kirjoitusta käytetään. Mielensä muuttumisesta Enbuske oli Määtän mukaan ilmoittanut yhdelle toimituskunnan jäsenistä. Tieto asiasta ei kuitenkaan kulkeutunut toimituskunnan sihteerille asti.

"Julkaisemisessa oli kyse puhtaasti toimituksen viestikatkoksesta. Mitään tarkoituksellista ja henkilökohtaista asiaan ei liity", Määttä lisää.

"Toivomme, että asiakeskustelu harvaan asutun maaseudun tulevaisuudesta jatkuu vilkkaana", hän painottaa.

Lue lisää:

Enbuske ei halua kommentoida maaseudulle kriittistä kirjoitustaan

.

Lue lisää