Politiikka

Ex-perussuomalaisten Uuden vaihtoehdon johtoon Simon Elo, Tiina Elovaara ja Kike Elomaa

Päämääränä edistää oikeudenmukaisuutta, inhimillisyyttä ja tasa-arvoa.
Susanna Hynynen, Tiina Elovaaran kotisivut
Tiina Elovaara. Kuva edustajan kotisivuilta.

Perussuomalaisista eronneen Uusi vaihtoehto - ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Simon Elo, 1. varapuheenjohtajaksi Tiina Elovaara ja 2. varapuheenjohtajaksi Kike Elomaa, 3. varapuheenjohtaksi Ari Jalonen.

"Ryhmän päämääränä on politiikka joka edistää oikeudenmukaisuutta, inhimillisyyttä, tasa-arvoa, työn ja yrittämisen kunnioittamista. Tällä lähetetään viesti kaikille suomalaisille että jatkamme yhteisellä aatteella", tiedottaa Tiina Elovaara.

Hänen mukaansa uusi eduskuntaryhmä päätettiin muodostaa 20 kansanedustajan kesken PS:n puoluekokouksen jälkeen umpikujaan ajautuneessa tilanteessa .

"Tämä toteutettiin tilanteessa, jossa ei nähty enää mitään muita vaihtoehtoja", Elovaara perustelee.

PS:n eduskuntaryhmässä oli vielä aamulla 37 jäsentä. Aiemmin kerrottiin, että Uudessa vaihtoehdossa ovat mukana kaikki perussuomalaisten ministerit: Timo Soini, Jussi Niinistö, Jari Lindström, Sampo Terho sekä Pirkko Mattila.

Mukana ovat myös Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen.

PÄIVITYS 13.6.2017 kello 14.10: Myös Arja Juvonen on eroamassa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Lue lisää

SDP:n Lindtman muistuttaa perussuomalaisten väkivallalla flirttailevasta vaalivideosta ja ihmettelee: "Miksi PS ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia?"

Turvapaikat ja kansa­laisuus

SDP kasvaa nyt syömällä vihreitä

Ylen kannatusmittaus: Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia suomalaisista