Politiikka

Hallituksessa muhii uusi kiista maakuntahallinnosta, kokoomus haluaa kasvupalvelut kaupungeille

Hallituspuolueissa ollaan sitoutuneita maakuntauudistukseen. Nyt neuvotellaan uudelleen maakuntauudistuksen tehtävänjaosta. Kaupungit haluavat päätösvaltaa elinkeinopolitiikasta.
Pertti Nisonen
Suurten kaupunkien johtajat kokoontuivat torstaina Helsingin kaupungintalolla.

Isojen kaupunkien halu järjestää niin sanotut kasvupalvelut erillään maakunnista jakaa kuitenkin hallituspuolueita. Kokoomus haluaa antaa kaupungeille järjestämisvastuun kasvupalveluista.

"Meidän näkemys on, että sillä päästäisiin parempaan lopputulokseen. Kaupungeilla on osaamista koulutuksesta ja elinkeinopolitiikasta sekä paras tieto alueesta", kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoo.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Antti Kaikkonen ja sinisten Simon Elo eivät ajatukselle lämpiä.

"Lähtökohta on, että maakunnat järjestävät tulevaisuudessa myös niin sanotut kasvupalvelut. Jos kasvupalveluita järjestettäisiin maakuntien lisäksi kuntayhtymissä, tarkoittaisi se lisää tilkkutäkkimäistä hallintoa. Lisähallintoa keskusta ei kaipaa", Kaikkonen sanoo.

Jokinen ei kerro, onko kasvupalvelujen irrottaminen maakunnista kynnyskysymys kokoomukselle.

"Asia on vasta tulossa käsittelyyn. Pyritään parhaimpaan mahdolliseen ratkaisuun."

Lue lisää

Asevelvollisuuskomitea esittää kutsuntoja myös naisille – koko ikäluokalle järjestettäisiin jatkossa yhteinen kutsuntapäivä

Toive Ruotsiin: Hultqvistin linja jatkukoon

Puolustusministeri Kaikkonen Ylellä: Reserviläisten taidot halutaan nykyistä paremmin käyttöön

Puolustusministeri Kaikkonen: Suomalaisten ja suomalaisille työskennelleiden afganistanilaisten turvallisuus on "lähihetkien ja lähipäivien ykkösasia"