Politiikka

Haussa Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2016 - katso video ja ilmoittaudu kisaan!

Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy syyskuun 15. päivänä.
Petteri Kivimäki
Kyrö Distillery Company Isostakyröstä oli toinen Maaseudun Tulevaisuuden tekijä 2015 -kilpailun voittajista. Yritys haluaa olla osa hyvinvoivaa maaseutua, yrityksen toimitusjohtaja Miika Lipiäinen sanoo.

Jyväskylän nuorkauppakamarin Maaseudun tulevaisuuden tekijä -kilpailussa etsitään uusia ideoita, innovaatioita, ihmisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä, jotka kehittävät ja elävöittävät maaseutua.

"Jokainen idea ja liiketoiminta tarvitsee kasvaakseen näkyvyyttä, ja sitä on tässä tarjolla", kilpailun projektipäällikkö Aleksi Tolvanen toteaa.

"Voittaja palkitaan myös ihan mittavalla rahapalkinnolla. Jos mielenkiinto heräsi, osallistu nyt", Tolvanen vinkkaa.

Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2016 -kilpailu on kaikille avoin. Siihen voivat osallistua yksityishenkilöt, yhdistykset, yhteisöt ja yritykset liikevaihtoon tai toimialaan katsomatta.

Kilpailun voittaja saa 2000 euron arvoisen lahjakortin valitsemaansa kohteeseen sekä Anu Pentikin suunnitteleman uniikin lautasen.

Mukaan voi ilmoittautua kilpailun verkkosivuilla osoitteessa www.maaseuduntulevaisuudentekija.fi. Hakuaika jatkuu 15.9. saakka.

Kilpailun päätuomarina toimii elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.).

Viime vuoden kilpailu oli tasokas ja tiukka.

Jopa niin tiukka, että Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2015 -pääpalkinto päätettiin jakaa kahden voittajan, Kyrö Distillery Companyn sekä Nopola Newsin kesken.

Päätöksen jaetusta voitosta teki viime vuoden kilpailun päätuomari Mauri Pekkarinen (kesk.).

"Oli mahtavaa saada tunnustusta siitä, että me ollaan tehty täällä Isossakyrössä alusta asti töitä ja juurrutettu meidän toiminta, valmistus ja brändi paikallistasolle. Haluamme olla osa hyvinvoivaa maaseutua", Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen Isostakyröstä kommentoi ykkössijaa.

Vuonna 2013 vanhan Kyrönmaan osuusmeijerin tiloihin perustettu viskitislaamo on kasvattanut liiketoimintaansa hurjalla vauhdilla.

Todellinen käännekohta oli vuosi 2015, kun yrityksen Napue-gin voitti maineikkaan International wine and spirits -kisan Gin and tonic -kategorian.

"Viskeissämme ja gineissämme käyttämämme ruismallas tulee lähipelloilta. Viemme tuotteitamme jo nyt viiteentoista Euroopan maahan sekä Aasiaan Singaporea ja Japania myöten, jatkossa myös Yhdysvaltoihin."

Kyrö Distillery Company on Suomen ainoa täysin rukiin varassa toimiva tislaamo.

Nopola News on Kyyjärven mediamyllärit ry:n vuonna 2005 kehittämä netissä toimiva informaatiokanava yrityksille, yhteisöille, kuntalaisille ja kunnanvaltuustolle.

Sivusto perustuu paikallisten ihmisten itsensä tuottamaan sisältöön.

"Tällainen portaalityyppinen sivusto tehtiin palvelemaan kuntalaisia. Kaikki tarvittava, paikallisia kiinnostava tieto kerätään sinne keskitetysti", perustajajäsen Aaro Toppinen kertoo.

Julkaisuportaali on pitänyt pintansa, vaikka Nopola Newsin perustamisesta on tullut kuluneeksi jo reilusti yli kymmenen vuotta.

Mikä on ollut menestyksen salaisuus?

"Ajattomuus ja ajankohtaisuus. Erilaisia yrityksiä mukana on yli sata ja yhdistyksiä yli neljäkymmentä. Sisällöntuottajia on meillä enemmän kuin Helsingin Sanomissa toimittajia."

Viime vuoden jaettu kärkisija Maaseudun tulevaisuuden tekijä -kilpailussa lämmittää Toppisen mieltä.

"Kyllähän se hienolta tuntuu, että tällainen pienen kylän omiin tarpeisiin tehty verkkopalvelu saa tunnustusta valtakunnan tasolla."

Lue lisää

Betonijätti harkitsee toimintojen keskittämistä vain 1 300 asukkaan Kyyjärvelle – investoinnin esteeksi voi muodostua ankara kilpailu työvoimasta

Juomavettä voi hakea lähteestä Jyväskylässä – kaupunki ylläpitää kahta lähdettä ja tarkkailee niiden laatua

Asiantuntijoiden mukaan työvoimapulaan on vain yksi nopea ratkaisu – "Osaajapula koskee jo lähes kaikkia aloja ja koko Suomea"

MT lähti kierrokselle kuntaan, joka on vain haamu entisestä suuruudestaan – itsetunto on yhä kohdillaan