Politiikka

Iltalehti: Mies uhkasi raiskata ja tappaa pääministeri Sipilän perheen

Miestä syytetään oikeudessa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) vaimon ja lasten uhkaamisesta henkirikoksella, uutisoi Iltalehti. Asiaa käsiteltiin eilen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Käräjillä puitiin Iltalehden mukaan juttua, jossa epäilyjen mukaan pääministeri Sipilän perhettä on uhkailtu puhelimitse.

Syytteen mukaan suomalaismies on soittanut Minna-Maaria Sipilälle helmikuun alussa tuntemattomasta numerosta ja uhannut tämän ja lasten tappamisella ja raiskaamisella. Minna-Maaria Sipilä oli Iltalehden mukaan kertonut oikeudessa, että mies oli viitannut puhelussa myös Sipilän perheen kuolleeseen poikaan.

"Hän sanoi, että poikamme luokse tehdään kohta seuraa taivaaseen", Minna-Maaria Sipilä kertoi.

Sipilä oli kertonut oikeudessa arvelevansa, että miehellä oli mielenterveysongelmia ja oli siksi yrittänyt rauhoittaa tätä puhelun aikana. Mies oli kuitenkin alkanut räyhätä uudelleen, jolloin Sipilä oli päättänyt lopettaa puhelun. Mies oli yrittänyt tämän jälkeen soittaa vielä muutaman kerran uudestaan. Sipilän perhe oli joutunut kiristämään turvatoimia puhelun vuoksi.

Samaa miestä syytetään myös vihreiden kansanedustajien Emma Karin ja Ozan Yanarin uhkailusta.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii syytetylle ehdollista vankeutta kolmesta laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta sekä huumausainerikoksesta. Syyte huumausainerikoksesta johtuu poliisin kotietsinnässä löytämästä kannabisviljelmästä.

Oikeuden on määrä antaa tuomiosta kansliapäätös lokakuun lopussa.

Puolustus kiistää syytteet ja sanoo miehen vain esittäneen kritiikkiä maahanmuuttopolitiikasta.

Lue lisää