Politiikka

Jari Leppä nousee odotetusti maa- ja metsätalousministeriksi

Tehtävä siirtyy Lepälle Kimmo Tiilikaiselta, joka on tähän asti hoitanut sekä maatalous- että ympäristöministerien tehtävät. Tiilikainen jatkaa ympäristöministerinä.
Pekka Fali
57-vuotias viidennen kauden kansanedustaja Jari Leppä nousee uudeksi maatalousministeriksi.

Kansanedustaja, maa- metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä (kesk.) saa odotetusti maa- ja metsätalousministerin salkun.

Tehtävä siirtyy Lepälle Kimmo Tiilikaiselta, joka on tähän asti hoitanut sekä maatalous- että ympäristöministerien tehtävät. Tiilikainen jatkaa ympäristöministerinä.

Pertunmaalainen Leppä on viidennen kauden kansanedustaja ja maanviljelijä. Koulutukseltaan hän on maanviljelysteknikko.

Lepän tilan päätuotantosuunta on maidontuotanto noin 70 lypsylehmän vahvuudella. Maidontuotannon lisäksi tilalla harjoitetaan metsätaloutta, mökkien vuokrausta ja hevosten kasvatusta.

Hallitus päätti puolivälitarkastelussaan lisätä ministerien määrää kolmella, koska nykyisten ministerien työmäärä on osoittautunut liian suureksi.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) salkku jaetaan niin, että kokoomus saa oikeusministerin salkun. Perussuomalaiset taas saavat uuden urheilu- ja kulttuuriministerin paikan.

Puolueiden on määrä kertoa omista ministerivalinnoistaan tänään torstaina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jari Leppä SuomiAreenassa: Vegaaninen ruokavalio kääntää Suomen hiilijalanjäljen kasvavaksi

141-artiklasta aikanaan vääntänyt Kalevi Hemilä: "Pitäisin nykyisenkin ministerin puheissa pohjoisen sijainnin vahvasti mukana"

MMM toivoo edistystä cap-uudistukseen ja tarjoaa kokousedustajille kotimaista ruokaa