Politiikka

Kaila ja Ruusila maa- ja metsätalousministeriön päällikkövirkoihin

Hallitus nimitti Minna-Mari Kailan maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi ja Vesa Ruusilan erätalousyksikön päälliköksi.
Markku Vuorikari
MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila siirtyy maa- ja metsätalousministeriöön.

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Minna-Mari Kaila siirtyy ministeriöön MTK:n maatalousjohtajan tehtävästä. Siinä tehtävässä hän on ollut vuodesta 2013. Sitä ennen hän toimi eri tehtävissä sekä ministeriössä että MTK:ssa, muun muassa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan valtiosihteerinä 2010–2011.

Uudessa tehtävässä Kaila aloittaa vuoden alussa.

Kaila hoitaa tehtävää Risto Artjoen virkavapaan ajan. Artjoki siirtyi syksyllä kokoomuksen hallitusryhmän valtiosihteeriksi. Hän sai sitä varten virkavapaata enintään 30.4.2019 asti. Valtiosihteerin tehtävä päättyy hallituksen vaihtumiseen, mikä tapahtuu viimeistään kevään 2019 vaalien jälkeen.

Filosofian tohtori Vesa Ruusila aloittaa erätalousyksikön päällikkönä helmikuun alussa. Hän siirtyy ministeriöön Luonnonvarakeskuksesta, jossa hän on toiminut asiantuntijapalveluiden johtajana. Sitä ennen hän oli Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen riistan- ja porontutkimuksen tutkimusjohtaja vuodesta 2006.

Erätalousyksikön edellinen päällikkö Christian Krogell jäi eläkkeelle elokuussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ministeri kommentoi ruokavaltuutetun virkaan hakijoiden niukkuutta: "Tämä osoittaa, kuinka vaativana tehtävä koetaan"

Miltä näyttää EU-maatalouspolitiikka Suomessa vuonna 2021? Ministeriö käynnistää työryhmärumban asiaa ohjaamaan

Marttila vastaa Kilpeläisen kritiikkiin: "Lopettamalla tanskalaisen juuston tuonti saataisiin aikaan moninkertainen tukipaketti Suomen maidontuottajille"