Politiikka

Kansanedustaja Paula Lehtomäki jätti jo eronpyynnön eduskunnalle

Politiikka 01.02.2017

Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee erohakemuksen lähipäivinä. Jos vapautus kansanedustajan tehtävästä myönnetään, Paula Lehtomäen seuraaja on Pekka Puska.


Jaana Kankaanpää
Paula Lehtomäki on aiemmin toiminut kansanedustajana 1999 - 2015. Eri hallituksen ministerinä hän vaikutti 2003 - 2011.
Paula Lehtomäki on aiemmin toiminut kansanedustajana 1999 - 2015. Eri hallituksen ministerinä hän vaikutti 2003 - 2011.
Jaana Kankaanpää
Jaana Kankaanpää

Valtioneuvoston kanslian valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk.) luovutti tänään kansanedustajan valtakirjansa eduskunnan ikäpuhemies Pertti Salolaiselle (kok.).

Lehtomäestä tuli tänään virallisesti kansanedustaja - parin vuoden tauon jälkeen. Samalta istumalta hän jätti myös eduskunnalle eroanomuksen eli hän pyytää vapautusta edustajantoimesta.

"Jo viime syksynä ilmoitin, että aion pyytää eduskunnalta eroa", hän kommentoi asiaa MT:lle puhemiesvaalin jälkeen.

Lehtomäki nousi varapaikalta eduskuntaan Suomen Pankin johtajaksi siirtyvän Olli Rehnin (kesk.) tilalle.

Uusi kansanedustaja osallistui muiden edustajien tapaan jo puhemiesvaaliin. Tällä hetkellä on hän virkavapaalla valtiosihteerin tehtävästä.

"Minut on valittu kesken eduskuntakauden valtion korkeaan tehtävään. Haluan jatkaa edelleen tässä tehtävässä", hän perustelee eropäätöstään.

Näillä näkymin Lehtomäki ehtii olla kansanedustajana melkein viikon. Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee eroanomuksen aikaisintaan ensi viikolla. Neuvosto punnitsee, onko erolle esitetty perusteltu syy. Lopullisen päätöksen tekee eduskunta.

Jos Lehtomäki saa vapautuksen tehtävästään, hänen tilalleen nousee Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen entinen pääjohtaja, professori Pekka Puska.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT