Politiikka

Keskustalle nuorta puoluejohtoa – puoluesihteeriksi Jouni Ovaska

Politiikka 11.06.2016

Keskusta valitsi puoluekokouksessa puolueen johtopaikoille kolme alle 30-vuotiasta.


Jyrki Johannes Tervo
Keskustan puoluejohto tuuletti valintaansa lauantaina Seinäjoen puoluekokouksessa. Vasemmalta kuvassa varapuheenjohtaja Juha Rehula, puheenjohtaja Juha Sipilä, varapuheenjohtajat Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen sekä puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Keskustan uudeksi puoluesihteeriksi valittiin lauantai-iltana hämeenkyröläinen Jouni Ovaska, 29. Hän voitti puoluesihteerivaalin toisella kierroksella keskustan viestintävastaavana työskentelevän Mari Kokon äänin 1006–972. Ovaska työskentelee tällä hetkellä eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarisen erityisavustajana. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja.

Puoluekokouksessa pidettiin lukuisia tunteikkaita puheita. Ehdokaspuheenvuorossaan Ovaska nostatti tunnelmaa vannomalla kovan työnteon nimeen.

"Meidän on nyt aika lähteä töihin", hän sanoi kiitospuheessaan.

MT:n puoluesihteeriehdokkaille tekemässä kyselyssä Ovaska painotti puolueen toimintatapojen viemistä 2020-luvulle.

"Ihmisten vaikutusmahdollisuuksia on parannettava muun muassa tekniikkaa hyödyntäen. Kokeneiden ja uusien toimijoiden osaaminen on otettava käyttöön entistä paremmin."

Puoluesihteerikisassa olivat mukana myös eduskunta-avustaja Riikka Pirkkalainen, Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen ja Arlan hankintajohtaja Sami Kilpeläinen.

Keskustan johtoon valittiin myös kaksi muuta alle 30-vuotiasta: varapuheenjohtajiksi kansanedustajat Katri Kulmuni, 28 ja Antti Kurvinen, 29. Suurimmalla äänimäärällä varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula. Juha Sipilä kukitettiin kaksivuotiselle jatkokaudelle ilman vastaehdokasta.

Varapuheenjohtajiksi olivat lisäksi ehdolla kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen, yrittäjä Hanna Huttunen, kansanedustaja Anne Kalmari ja politiikan tutkija Annina Ruottu.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT