Politiikka

Keskustaministerit ylistävät kaupunkeja talouskasvun vetureina: "Tarjoavat korkeaa osaamista, monipuoliset työmarkkinat ja vetovoimaiset puitteet"

Politiikka 28.09.2017

Kimmo Tiilikainen, Mika Lintilä ja sinisten Jari Lindström ottavat aiheeseen kantaa blogikirjoituksessaan.


Sari Gustafsson
Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on yksi blogin kirjoittajista.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja työministeri Jari Lindström (sin.) kirjoittavat työ- ja elinkeinoministeriön blogissa maakuntauudistuksesta. Heidän mielestään huoli siitä, onko kaupungit otettu tarvittavalla tavalla uudistuksessa huomioon, on turha.

"Kaupunkien merkitys talouskasvun ja työllisyyden vetureina on aivan kiistaton. Suurin osa suomalaisista asuu kaupungeissa. Kaupungit tarjoavat korkeaa osaamista, monipuoliset työmarkkinat ja vetovoimaiset puitteet uudistumishaluisille yrityksille", ministerit luonnehtivat.

"Ne ovat innovaatioiden kehittämisen alustoja, joissa uusia palveluja ja tuotteita testataan todellisessa ympäristössä. Kaupunkien voimakas start up -kulttuuri synnyttää työpaikkoja. Suuret kaupungit myös satsaavat huomattavia resursseja alueensa elinvoimaisuuteen. Kaupungit toimivat linkkinä kansainvälisille markkinoille. Tästä kaikesta hyötyvät myös ympäröivät alueet."

Ministerit vakuuttavat, että uudistus on mahdollisuus kaikille mukana olijoille.

"Kaupungit hyötyvät uudistuksesta varmasti. Ne saavat uusista maakunnista kumppanin alueen elinvoiman kehittämiseen. Kunnat, yksityiset yritykset ja yhdistykset voivat tuottaa maakunnallisia kasvupalveluita ja palvella asiakkaita. Kunnilta ei viedä tehtäviä tai resursseja pois. Päinvastoin, kuntien aktiivisen elinkeinopolitiikan rooli vahvistuu."

"Maakunta ei menesty ilman keskuskaupunkinsa menestystä. Toisaalta keskuskaupunki tarvitsee tuekseen ympäröivät alueet ja niiden potentiaalin", kirjoittajat vakuuttavat.

"Rakennamme siis maakuntien ja kaupunkien Suomea, emme joko tai."

TEMatiikkaa-blogi: Kaupunkien merkitys kasvulle kiistaton

Aiheeseen liittyvät artikkelit