Politiikka

Kokoomuksen Jukka Kopra: "Väylähankkeista sovittu yhdessä, keskustalla kummallista kesäteatteria"

Politiikka 11.08.2017

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra on tyrmistynyt Keskustan toimintatavoista liikenne- ja viestintäministeriön budjettiesityksen osalta.


Sanne Katainen
Keskustan kannattamat liikenneväylähankkeet tarvitsisivat 260 miljoonaa euroa lisää budjettiin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra on tyrmistynyt Keskustan toimintatavoista. Kopran mukaan liikennemäärärahoista ja liikennehankkeista on sovittu yhdessä ja yksimielisesti jo keväällä 2016. Nyt esitetyistä hankkeista ei myöskään tehty päätöksiä viime kevään kehysriihessä, jossa päätettiin julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2018–2021.

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kiivastui tänään, kun valtiovarainministeriö ei ollut hyväksynyt liikenne- ja viestintäministeriön 260 miljoonan euron lisäysesityksiä budjettiesitykseen. VM:n hylkäämät esitykset olivat maakunnissa ja hyväksytyt hankkeet pääkaupunkiseudulla.

"Nyt Keskusta esittää budjettiin 260 miljoonan euron määrärahaa, jota ei julkisen talouden suunnitelmassa ole. Samaan aikaan kiivastuminen hankkeiden tyrmäämisestä kertoo, että kyseessä vain ja ainoastaan poliittinen temppu. Tällaisia rahoja ei tietenkään missään ole, ja keskusta tietää sen", sanoo Kopra.

Kopran mukaan keskusta yrittää budjettiesityksessään jakaa jo aiemmin jaettuja rahoja uudelleen. Hankkeille olisi voinut esittää rahoitusta liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan kokonaisrahoituksesta, mutta näin ei tehty, jatkaa Kopra.

Kopra pitää tärkeänä, että jo päätetyistä, koko Suomea koskevista liikennehankkeista pidetään tiukasti kiinni. Erityisen merkittäväksi suomalaisen kilpailukyvyn kannalta Kopra nostaa VT 4:n Pohjois-Pohjanmaalla, VT 5:n Etelä-Savossa ja Luumäki-Imatra-ratayhteyden kehittämisen.

"Koko Suomen kasvun tukeminen liikennehankkeissa on erittäin tärkeää. Hallitus on sitoutunut koko Suomen liikenneverkon kehittämiseen, ja siksi Keskustan kesäteatteri näyttäytyykin kummallisessa valossa", sanoo Kopra.

Aiheeseen liittyvät artikkelit