Politiikka

Kokoomuksen Koski: Sokoksen luopuminen turkiksista "mieletöntä hurskastelua"

S-ryhmään kuuluva tavarataloketju Sokos ilmoitti eilen luopuvansa aidoista turkiksista ja turkissomisteista.
Kari Salonen
Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski.

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski pitää Sokoksen päätöstä luopua turkistuotteista mielettömänä hurskasteluna.

"Sokoksen linjaus on raju hyökkäys kotimaista elinkeinoa ja yrittäjyyttä kohtaan. Kotimainen turkis tuotetaan maailmanlaajuisesti korkeimmilla laatukriteereillä ja on sen mukaisesti markkinoilla arvostettua ja kysyttyä", Koski sanoo.

"Sokoksen käsitys vähittäiskaupasta on erikoinen siinä mielessä, että turkiksen osalta vähittäiskauppa tehdään nimenomaan somisteista. On lisäksi kokonaan toinen asia, kannattaako liiketoimintaa määritellä some-palautteen perusteella, jossa ainut esitetty mielipide on äänekkään vähemmistön eli lähinnä aktivistien trollauksen tulosta."

Kosken mielestä S-ryhmän kannattaisi olla linjauksissaan johdonmukaisempi.

"S-ryhmän tavaratalon perustelut eläinten hyvinvoinnista ovat täyttä hurskastelua. Tämä konkretisoituu esimerkiksi elintarvikepuolen private label -tuotteiden raaka-aineiden alkuperissä, jotka eivät ole verrattavissa suomalaisen ruuantuotannon laatu- tai hyvinvointivaatimuksiin", Koski arvioi.

"Lisäksi S-ryhmään kuuluvat myös maatalouskauppa ja sitä tukevat liiketoiminnot, joiden asiakkaina on myös suomalaisia tuottajia. Toivottavasti tuottaja-asiakkaiden ja heidän työlleen arvoa antavat vähittäiskaupan asiakkaat valitsevat kauppapaikkansa toisin tämän mielettömän linjauksen myötä. Kuluttajien valinnat ovat monissa tilanteissa politiikkaa vahvempia."

Lue lisää:

Sokos luopuu aidoista turkiksista ja turkissomisteista

Kansanedustajat esittävät Sokosta boikottiin turkistuotteiden myynnistä luopumisen vuoksi

MTK:n Marttila: "Odotan Sokokselta nöyrää anteeksipyyntöä"

Lue lisää

"Turkisnahkojen markkinakysyntä palautui" – Saga Furs puolivuotiskatsauksessaan: "Välitysmyynti ja liikevaihto uuteen kasvuun"

Minkkien koronarokotteelta puuttuu vielä käyttölupa: ”Kokeet on nyt tehty, olemme tyytyväisiä tuloksiin”

”Turkiskauppa palannut kannattavalle tasolle" – Saga Fursin kesäkuun huutokaupan välitysmyynti lähes 190 miljoonaa

EU:n kaavailema häkkikielto saattaa osua turkistuottajiin – meppi Elsi Katainen pitää mahdollisena, että turkisala ujutetaan ratkaisuun