Politiikka

Kokoomusnuoret: Maataloustuet ovat vanhojen elinkeinojen tekohengittämistä ja ylläpitävät tehotonta tuotantoa

"Digitalisaatio, globaali vapaakauppa ja robotisaatio tulevat johtamaan sellaiseen elinkeinomurrokseen, johon Suomi ei nykyisin eväin ole millään tavalla valmis."
Heikki Saukkomaa
Yritystukia on syytä tarkastella kriittisesti, nuorisojärjestelmä painottaa.

Joensuuhun kokoontunut Kokoomusnuorten liittokokous peräänkuuluttaa Suomen elinkeinorakenteen uudistamista. Kokoomusnuorten mukaan suomalainen elinkeinopolitiikka tekohengittää vanhoja rakenteita sen sijaan, että se mahdollistaisi uusien elinkeinojen syntymisen.

"Digitalisaatio, globaali vapaakauppa ja robotisaatio tulevat johtamaan sellaiseen elinkeinomurrokseen, johon Suomi ei nykyisin eväin ole millään tavalla valmis", Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov linjaa.

"Miljardiluokan yritys- ja maataloustuet ovat esimerkki vanhojen elinkeinojen tekohengittämisestä, joka nielee valtavasti verovaroja sekä ylläpitää tehotonta tuotantoa."

Kokoomusnuoret korostavat, että yritystuet ovat viime vuosina olleet valtavassa kasvussa, vaikka niiden myönteistä vaikutusta tuottavuuteen ei ole todistettu.

"Yritystuet kohdistuvat myös pääsääntöisesti suurille yrityksille, jotka eivät tukia alkujaankaan tarvitsisi. Yritys- ja maataloustukien radikaali leikkaaminen ja säästyneiden verojen täysimittainen kohdentaminen yritysverotuksen keventämiseen mahdollistaisi yhteisöveron kevennyksen jopa alle 10 prosenttiin", Sazonov lataa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokoomusnuorten puheenjohtaja haluaisi kokoomuksen luopuvan valtionhoitajaroolista

Tiedot, jotka eivät paljon kerro

Mitä teit tänään maaseutuyrittäjän hyväksi?