Politiikka

Kokoomusnuorten pj kyseenalaistaa maataloustuet: Pitäisi perustua tuloksellisuuteen, arvioitava kuin mitä tahansa menoja

Kokoomusnuorten puheenjohtajan mukaan menoeriä täytyy arvioida kriittisesti aivan kuten muitakin menoja.
Ville Virtanen
Kokoomusnuoret kyseenalaistaa nykyiset maataloustuet.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kirjoittaa Verkkouutisten blogissa, että kansanedustaja Juhana Vartiainen ei ole ainoa kokoomuslainen, joka kyseenalaistaa maataloudelle kohdennettujen tuen suuruuden.

Vartiainen on kritisoinut maataloustukijärjestelmä ja huomauttanut, että siinä on huomattavan paljon tehottomuutta.

"Kokoomusnuoret on jo pitkään kyseenalaistanut maataloustukijärjestelmän mielekkyyden – ainakin nykyisellä mallilla ja nykyisessä laajuudessaan. Maatalouden tukemisen pitäisi perustua pitkän aikavälin tuloksellisuuteen, ja sen tavoitteena on oltava huoltovarmuuden, ei tehottoman tuotannon keinotekoinen ylläpitäminen", Sazonov kirjoittaa.

Vartiaisen mukaan maatalousmenot kilpailevat budjetissa muun muassa koulutuksen ja sosiaalipalvelujen kanssa.

"Onko tosiaan niin, että kokoomuksenkin puntarissa maataloustuet painavat edellä mainittuja asioita enemmän?" Sazonov kysyy.

Tukiaisten kaltaisia menoeriä on voitava hänen mukaansa arvioida kriittisesti aivan kuten mitä tahansa muitakin menoja.

"Tämä ei ole ideologista maatalousvastaisuutta tai yritysvastaisuutta. Kyse on politiikasta, jossa jokaista yhteiskunnan tukea ja muuta menoerää arvioidaan kriittisesti", Sazonov sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vastaa, että näkemykset ovat Vartiaisen yksityisajattelua eivätkä edusta ryhmän virallista kantaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiedot, jotka eivät paljon kerro

MTK:n Marttilan ja Ylisen viljelijätuet pienenivät – Eerolan ja Viljasen nousivat

Viljelijäkansanedustajien maataloustuet odotetunkaltaiset