Politiikka

"Kotimainen liha on ilmastoteko"

Politiikka 03.09.2017

RKP-nuorten puheenjohtajan mukaan ainoastaan kotimaassa puhtaista raaka-aineista vastuullisesti tuotettu ruoka on ympäristön kannalta turvallista.


Jaana Kankaanpää
RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo otti kantaa kotimaisen lihan puolesta Leppävirralla Maaseutuparlamentissa.

RKP-nuorten puheenjohtaja Christoffer Ingo vertasi kotimaista lihantuotantoa ilmastotekoon puheenvuorossaan Leppävirran Maaseutuparlamentissa sunnuntaina. Ingon mukaan ainoastaan kotimaassa puhtaista raaka-aineista vastuullisesti tuotettu ruoka on ympäristön kannalta turvallista.

"Hyvin hoidetut metsät ja pellot sitovat hiilidioksidia ja hidastavat ilmastonmuutosta. Esimerkiksi brasilialainen lihantuotanto käyttää paitsi paljon antibiootteja, myös soijaa, johon tarvittavat vesimäärät ovat pois ihmisiltä ja luonnolta. Lisäksi ulkomaalaisessa massatuotannossa eläinten hyvinvointi on toissijaista", Ingo linjasi.