Politiikka

Lukijalta: Ruuhka-Suomelle on vaihtoehto – "Jämsään perustetaan Piilaaksoa"

Politiikka 18.08.2016

Esko Järvenpään mielestä sähköisen tiedonsiirron aikakaudella monet virastot ja työpaikat voisivat sijaita kaupunkia terveellisemmässä ympäristössä.


Hanne Manelius
Jämsän seudulta löytyy esimerkkejä uskosta yrittämiseen ja asumiseen koko maassa, toteaa lukija. Pari vuotta sitten alueella järjestettiin Venlojen viesti.

Kaupunginhallituksen jäsen ja maakuntavaltuutettu Esko Järvenpää (ps.) otti MT:n (17.8.) mielipidesivuilla kantaa asumisen haasteisiin pääkaupunkiseudulla. Keskitetyn asumisen ongelmina hän luetteli asuntopulan, liikenteen ruuhkautumisen sekä ilmanlaadun ja pienhiukkasriskit.

"Hallitus ei ole vielä onnistunut edistämään ohjelmansa mukaista koko maa asuttuna -periaatetta, vaan valitettavasti toimintoja keskitetään vain suurimpiin kaupunkeihin. Sähköisen tiedonsiirron aikakaudella monet virastot ja työpaikat voisivat sijaita terveellisessä ympäristössä, puhtaiden vesien ja hyvien harrastusmahdollisuuksien äärellä maaseudulla, jonne avosylin otetaan vastaan uutta toimintaa."

Esimerkkinä uskosta yrittämiseen ja asumiseen koko maassa Järvenpää mainitsee Suvi Lindenin (kok.) perustaman "Piilaakson" Jämsän Halliin entisen teknisen ilmasotakoulun alueelle.

"Toinen merkittävä projekti Jämsässä on Himoksen vapaa- aikatoimintaa tukeva kylpylähotelli- ja loma-asunto­hanke. Uskoa lisäävät myös suunnitteilla ja käynnissä olevat biotuotetehdas­hankkeet maakunnissa. Metsä­teollisuuden viimeaikaiset investointi­uutiset vahvistavat maa­kuntien elämää ja uskoa koko maan kehittämiseen", hän kirjoittaa.

Järvenpään mukaan maaseudun vetovoiman voi havaita käytännössä: harvat haluavat lomailla ruuhkaisissa kaupungeissa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT