Politiikka

Maaseudun ennakkosuosikki Trump vienyt myös teollisuusalueita - nousemassa USA:n presidentiksi

Politiikka 09.11.2016

Galluppien suosikki Hillary Clinton menetti niukasti suuren osan ratkaisevia osavaltioita. Markkinat heiluvat ainakin aluksi.


Republikaanien ehdokas Donald Trump on voittanut vaa´ankielinä pidetyt Floridan, Ohion ja Pohjois-Carolinan osavaltiot, kertovat amerikkalaiset verkkouutiset.

Markkinat ovat reagoineet kaikkialla maailmassa tilanteeseen laskulla.

Pettymys todennäköiseen presidenttivalintaan ei näy jyrkkänä romahduksena markkinoilla, uskoo STT:n haastattelema Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju. Hän kuvailee reaktiota pikemminkin selkeäksi alaskorjaukseksi.

Trump on vienyt varsinkin teollisuusvaltaisia osavaltioita, jotka ovat perinteisesti tuoneet ääniä demokraattien ehdokkaalle. keskilännen vahvoilla maaseutualeuilla republikaaniehdokkaan ennakoitiinkin olevan vahvempi.

Äänestystulosten laskenta oli Suomen aikaa kahdeksalta kesken viidessä osavaltiossa, mutta niistä Trumpille riittää lehden asiantuntjoiden mukaan yhden voitto.

Demokraattien ehdokas Hillary Clinton oli ennakkokyselyjen suosikki lähes koko kampanjan ajan. Hänelle povattiin niukkaa voittoa vielä vaalipäivän aattona.

Uutiskommentti: Trump ottamassa jytkyn

Lue ennakkouutisia:

Clinton vai Trump - kumpaa viljelijä äänestää?

Kolumni: Vähemmän vihatusta uusi presidentti

Aiheeseen liittyvät artikkelit