Politiikka

Ministeriön ruokaosasto saanee päällikön MTK:sta

Politiikka 14.12.2016

MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila on siirtymässä maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi.


Markku Vuorikari
MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila siirtyy maa- ja metsätalousministeriöön.

MTK:n maatalousjohtaja Minna-Mari Kaila on nousemassa maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston uudeksi osastopäälliköksi. Asia oli usean henkilön tiedossa keskiviikkoiltana MTK:n sidosryhmätilaisuudessa. Nimitystä ei kuitenkaan ole vielä virallisesti julkistettu.

Kaila on ollut MTK:ssa maatalousjohtaja vuodesta 2013 ja sitä ennen maaseutuyrittäjyyslinjan johtaja 2011–2013. Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) valtiosihteeri hän oli 2010–2011. Sitä ennen hän oli eri tehtävissä MTK:ssa ja ministeriössä.

Ruokaosaston päällikön paikka vapautui, kun Risto Artjoki siirtyi kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi lokakuun puolivälissä.

Valtioneuvosto myönsi tuolloin Artjoelle virkavapauden valtiosihteerin tehtävän ajaksi. Valtiosihteerin tehtävä on sidottu kokoomuksen ministeriryhmän kauteen eli käytännössä kevääseen 2019.

Osastopäällikön paikan hakijoiksi nostettiin jo ennalta kovimmiksi Minna-Mari Kailan lisäksi MMM:n maatalousneuvos Taina Vesanto ja MTK:n entinen puheenjohtaja Mikael Hornborg.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT