OP:n pääjohtaja Karhinen lupaa: Helsinki Missiolle tiedossa kymmenien tuhansien eurojen lahjoitus - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

OP:n pääjohtaja Karhinen lupaa: Helsinki Missiolle tiedossa kymmenien tuhansien eurojen lahjoitus

Pääjohtaja Karhinen haluaa osoittaan, että hyvätuloiset ovat valmiita tinkimään omista eduistaan.
Pääjohtaja Reijo Karhinen ja kaksi muuta yritysjohtajaa lupasivat vuonna 2015 vähentää palkkaansa vauhdittaakseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yhteiskuntasopimusta. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Finanssiryhmä OP:n pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan hänen kesällä 2015 antamansa palkanalennuslupaus oli ilmeisen epätarkka.

"Haluan kantaa vastuuni epätarkasta lupauksestani myös taloudellisesti ja teen nyt elokuussa ylimääräisen 5 prosentin lahjoituksen vuotuisesta peruspalkastani Helsinki Missiolle, joka tekee arvokasta työtä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vastaan", Karhinen sanoo OP:n verkkosivuilla.

Karhinen kertoi asiasta sen jälkeen, kun Taloussanomat uutisoi, että Karhinen ei ole pitänyt antamaansa lupausta leikata palkkaansa viisi prosenttia. Karhinen ja kaksi muuta yritysjohtajaa lupasivat vuonna 2015 vähentää palkkaansa vauhdittaakseen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen yhteiskuntasopimusta.

Heidän tarkoituksenaan oli näyttää, että hyvätuloisimmat ovat valmiita tinkimään omista eduistaan. Taloussanomat uutisoi, että Karhisen mukaan syynä lupauksen rikkomiseen on se, ettei yhteiskuntasopimus toteutunut kesäkuussa 2015 tavoitteiden mukaisesti.

Karhinen sanoo verkkosivuilla, että myöhemmin syntynyt selvästi suppeampi kilpailukykysopimus oli sinällään hyvä asia.

Lue lisää

Viljelijät lahjoittivat varhaisperunaa koronatapausten eturintamassa toimiville hoitajille – "Haluamme osoittaa arvostusta"

OP:n tulos jäi kauas vuoden takaisesta – Vallilan konttorin myynti tuki koronakriisin synkistämää alkuvuotta

Pankkiasiat kannattaa nyt hoitaa etänä – laskujen maksu onnistuu myös ilman internetiä

Maaseudulla verkkopankki on yhtä ahkerassa käytössä kuin kaupungissakin