Politiikka

Opetusministeri Grahn-Laasonen patistaa kouluja avaamaan tilojaan ilmaiseksi harrastekäyttöön

Politiikka 06.08.2017

Tavoitteena on turvata jokaiselle lapselle ja nuorelle ainakin yksi mieleinen harrastus.


Kimmo Haimi
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen mielestä koulujen tiloja voitaisiin tarjota maksuttomasti seurojen ja yhdistysten käyttöön.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) haluaa avata kuntien ja koulujen tiloja entistä laajemmin harrastuskäyttöön.

Grahn-Laasonen huomauttaa, että koulujen tiloissa on iltapäivisin paljon tyhjäkäyttöä. Tiloja voitaisiin hänen mukaansa tarjota seurojen ja yhdistysten käyttöön myös maksuttomasti.

"Näin saataisiin harrastamisen kustannuksia madallettua, tiloja tehokkaammin käyttöön ja myös harrastamisen kynnystä matalammaksi", Grahn-Laasonen sanoo STT:lle.

Tavoitteena on turvata jokaiselle lapselle ja nuorelle ainakin yksi mieleinen harrastus. Lasten maksullisiin harrastuksiin ei ole kaikissa perheissä välttämättä varaa.

"Harrastamisen kustannukset ovat kohonneet ja valitettavasti on niin, että kaikki lapset eivät pysty harrastamaan, koska perheen taloudellinen tilanne ei sitä salli."

Joka neljännessä kunnassa alkaa tänä syksynä kokeilu, jossa ensimmäisen vieraan kielen opiskelu aloitetaan jo esikoulussa tai ala-asteen ensimmäisillä luokilla.

Kaikkiaan kokeiluun osallistuu nyt 76 kuntaa. Hallitus on varannut kokeiluun 10 miljoonaa euroa.

Grahn-Laasonen haluaa varhaisen kielenopetuksen laajenevan koko maahan mahdollisimman pian. Hänen mukaansa ennen tätä on kuitenkin varmistettava riittävä osaaminen ja opettajaresurssit.

Aiheeseen liittyvät artikkelit