Politiikka

Orpo: Sote-uudistuksen alusta aloittaminen ei ole tästä maailmasta

Vasemmiston lisäksi vihreätkin purkaisivat sote-uudistuksen. Petteri Orpon mielestä purkajat ovat hakoteillä.
Jaana Kankaanpää
Petteri Orpo ihmettelee sote-uudistuksen purkamishaluja.

Sote-uudistuksen aloittaminen alusta seuraavien vaalien jälkeen ei ole tästä maailmasta, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo.

Orpon mukaan kokoomus ei voi olla hallituksessa, joka repisi tämän hallituksen pitkään tekemän sote-uudistuksen. Opposition olisi Orpon mielestä kohtuullista odottaa hallituksen esitystä uudistuksesta ennen ilmoitusta uudistuksen kaatamisesta.

Vasemmistopuolueiden lisäksi myös vihreät valmistautuu jo purkamaan sote-uudistuksen, uutisoi Keskisuomalainen. Vihreiden kannasta kertoi lehdelle puheenjohtaja Ville Niinistö.

Jos puolue pääsee seuraavaan hallitukseen ja sote-uudistus toteutuu nykysuunnitelman mukaisesti, vihreät saattaa olla Niinistön mukaan valmis kumoamaan soten.

Niinistön mielestä maakuntahallinnosta on tulossa muutoksen myötä aivan liian heikko ja todellinen valta on karkaamassa yksityisiin yhtiöihin.

Vihreiden puheenjohtaja kummastelee, miksi hallitus on viemässä läpi mallia, jota kannattaa vain yksi puolue, kokoomus.

"Kaikki muut puolueet vastustivat vaalien alla mallia, jossa yksityiset terveysfirmat pääsevät sanelemaan. Eikö keskusta näe, mihin se on suostunut?" Niinistö kysyy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sote-ruoka haastaa tuottajatkin

Nerg: Sotea valmistellaan 18 maakunnan pohjalta

Kyberhyökkäykset terveydenhuoltoa vastaan eivät ole mikään uusi juttu – niitä on tehty globaalisti jo vuosia