Politiikka

Pekkarinen tahtoo korottaa uusiutuvien osuuden puoleen kaikissa liikennepolttoaineissa

Politiikka 06.08.2016

Aikaisemmin Suomessa on puhuttu velvoitteen nostamisesta 40 prosenttiin.


Kari Salonen
Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä liikenteen muuttaminen päästöttömämmäksi on tärkeässä roolissa kasvihuonepäästötavoitteiden saavuttamisessa.

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä uusiutuvaan polttoaineen sekoitevelvoite voitaisiin nostaa kaikissa liikennemuodoissa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Pekkarisen lukema on korkea, sillä keskustelua on viime aikoina käyty sekoitevelvoitteen nostamisesta korkeintaan 40 prosenttiin. Sitäkin on pidetty kovia toimia vaativana tavoitteena.

Pekkarinen sanoo, että puhdistuva liikenne pystyy vastaamaan runsaasti yli puolesta EU:n Suomelle osoittamista päästötavoitteista. Suomen on vähennettävä liikenteen, asumisen, rakentamisen ja maatalouden päästöjä 39 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

"Suomessa on puhtaiden liikennepolttoaineiden tuottamiseen raaka-aineita yllin kyllin. Meillä on myös maailman paras alan teknologinen osaaminen ja yksi maailman merkittävimmistä valmistajista, Neste Oyj, ja joukko muita alan yrityksiä", Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen puhui lauantaina Vilppulan metsäiltamissa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT