LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

PS:n Niinistö: Taksit pidettävä mukana liikennekaaressa

Taksiasioista perussuomalaisissa vastaava puolustusministeri ei halua tarkentaa, mikä perussuomalaisten kanta on uusien taksisääntelyn uudistamiseen.
Pekka Fali
Perussuomalaiset on huolissaan siitä, mitä liikennekaaren uudistus aiheuttaisi maaseutukuntien taksiliikenteelle. Kuvan taksi ei liity uutiseen.

Nykyisen taksijärjestelmän puolesta puhunut perussuomalaiset haluaa pitää taksit mukana liikennekaaren valmistelussa. Perussuomalaisten taksineuvottelijan Jussi Niinistön mukaan keskustan ja perussuomalaisten välillä on yhteinen näkemys siitä, miten liikennekaari voisi edetä.

Hallituksen liikennekaari-uudistuksessa on tarkoitus uudistaa eri liikennemuotojen sääntelyä ja taksit ovat osa kokonaisuutta. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on kuitenkin väläyttänyt, että hän on valmis edistämään liikennekaarta myös ilman takseja, jos hallituspuolueet eivät löydä asiasta sopua.

"Meillä on yhteinen näkemys valmistelusta vastaavan ministeri Bernerin kanssa siitä, miten liikennekaari saadaan eteenpäin ja miten taksialan sääntely uudistetaan osana liikennekaarta", Niinistö viestittää STT:lle.

Hallituspuolueet ovat olleet perustavasti eri mieltä varsinkin siitä, voidaanko taksien määrän säätelystä luopua. Tällä hetkellä määrä on säädelty kuntakohtaisesti, mikä rajoittaa uusien toimijoiden tuloa markkinoille.

Niinistö ei halua tarkentaa, mikä perussuomalaisten kanta kysymykseen on.

"Taksialan sääntelyn uudistaminen on tehtävä siten, ettei lainsäätäjän toimesta heikennetä alan palvelutasoa missään osassa Suomea eikä vaikeuteta yrittäjien liiketoimintaa", Niinistö sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valtion omistajaohjaus on kriisissä

Antti Kaikkonen riitaantui vuosituhannen vaihteessa Paavo Väyrysen kanssa

Maaseudun takseille kysyntää