Politiikka

Reserviläisliitto: Kaikki naiset kutsuntoihin

Ehdotuksen mukaan kutsunnat olisivat pakollisia, mutta asepalvelukseen hakeutuminen pysyisi naisille vapaaehtoisena.
Markku Vuorikari
Reserviläisliitto ehdottaa koko ikäluokan kutsuntoja, naiset mukaan lukien. Asepalveluksen suorittaa nykyisin muutama sata naista vuodessa.

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola ehdottaa naisten velvollisuuksien lisäämistä maanpuolustuksessa.

"Esitän, että lakiin lisätään naisia koskeva velvollisuus osallistua kutsuntoihin ja siellä tapahtuvaan palveluskelpoisuuden tarkastukseen. Jälkimmäisen läpäisevät voisivat vapaasti päättää, hakeutuvatko naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen vai eivät", Hakola puhui Savonlinnan reserviläisyhdistyksen 80-vuotisjuhlassa lauantaina.

Hakolan mukaan pakolliset kutsunnat toisivat puolustusvoimien palvelukseen nykyistä enemmän motivoituneita naisia ja kasvattaisivat naisten maanpuolustustahtoa yleisesti.

Naisista 70 prosenttia kertoi Maanpuolustustiedotuksen teettämässä kyselytutkimuksessa marraskuussa puolustavansa Suomea sotilaallisesti kaikissa tilanteissa. Miehistä tätä mieltä oli 82 prosenttia.

"Uskallan väittää, että naisten puolustustahtovaje johtuu ensisijaisesti puutteellisista tiedoista. Naisilla ei ole riittäviä tietoja Puolustusvoimista ja puolustusjärjestelmästämme", Hakola päättelee.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pörssiyhtiöissä naiset johtavat tukitoimintoja, eivät liiketoimintaa – "naiskiintiöt pitäisi haudata"

Berner murentaa lasikattoja

Kanadan uusi dollari kunnioittaa homojen oikeuksia