Politiikka

Risikko ja Vehviläinen omilla teillään ministeripäivien määrässä

Politiikka 13.09.2016

Paula Risikolla ja Anu Vehviläisellä on koossa ministeripäiviä lähes saman verran kuin muulla hallituksella yhteensä.


Jaana Kankaanpää
Anu Vehviläinen on tänään kahdettatuhannetta päiväänsä ministerinä.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisellä (kesk.) on tänään 2 000:s päivä ministerinä.

Vehviläinen aloitti ministeriuransa liikenneministerinä Matti Vanhasen II hallituksessa ja jatkoi liikenneministerinä myös Mari Kiviniemen hallituksessa.

Juha Sipilän hallituksessa hän on toiminut kunta- ja uudistusministerinä koko sen toimikauden ajan.

Toinen istuvan hallituksen pitkäaikaista ministereistä on sisäministeri Paula Risikko, jolla on ministeripäiviä koossa 3 047.

Risikko ja Vehviläinen ovat istuneet ministereinä yhteensä 5 047 päivää. Sipilän hallituksen muilla ministereillä ministeripäiviä on yhteensä 6 020 eli varsin niukasti enemmän kuin Risikolla ja Vehviläisellä yhteensä.

Kolmanneksi pisin ministeriura on perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalla (kesk.), 869 päivää ja neljänneksi pisi valtiovarainministeri Petteri Orpolla (kok.).

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on tehnyt ministerin töitä 719 päivää ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen 671 päivää.

Nykyisen hallituskauden alusta asti istuneilla ensikertalaisilla eli keskustan Juha Sipilällä, Olli Rehnillä ja Anne Bernerillä sekä perussuomalaisten Timo Soinilla, Jari Lindströmillä ja Jussi Niinistöllä ministeripäiviä on 474.

Lyhimmän ajan ministerinä ovat olleet ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) sekä peruspalveluministeri Pirkko Mattila (ps.).

Aiheeseen liittyvät artikkelit