Politiikka

Risto Artjoki Kauniaisten valtuustoon – Kimmo Tiilikainen rannalle Helsingissä

MTK:n johtokunnan jäsenistä Markus Eerola, Pertti Hakanen ja Jaakko Halkilahti ovat valtuuskuntapuheenjohtajien Tommi Lunttilan ja Mikko Tiirolan ohella myös valtuutettuja.
Juha ROININEN
Risto Artjoki (vas.) toimi Kimmo Tiilikaisen alaisena maa- ja metsätalousministeriössä lokakuuhun asti. Tässä he saapuivat Brysseliin kokoukseen toissa kesänä.

Maatalousvaikuttajista valtiosihteeri Risto Artjoki ylsi kotikaupunkinsa Kauniaisten valtuustoon. Hän oli viimeinen 13 valitusta kokoomusehdokkaasta ja äänisaalis oli 43.

Artjoki nousi valtioneuvoston kanslian valtiosihteeriksi lokakuussa. Sitä ennen pitkän linjan maatalous- ja EU-asiantuntija työskenteli maa- ja metsätalousministeriössä osastopäällikkönä.

Pääkaupunkiseudun lilliputtikaupungin Kauniaisten suurin puolue on RKP. Keskusta ja vasemmistoliitto eivät saaneet siellä läpi yhtään ehdokasta ja SDP ja perussuomalaiset kumpikin vain yhden.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ei sen sijaan onnistunut nousemaan Helsingin kaupunginvaltuustoon keskustan listalta. Hän jäi toiselle varasijalle.

MTK:n luottamus- ja toimihenkilöitä oli ehdolla useissa kunnissa.

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila oli kokoomuksen ääniharava kotikunnassaan Äänekoskella. MTK:n kolmas puheenjohtaja Markus Eerola ylsi ensiyrittämällä Hyvinkään valtuustoon kokoomuksen riveistä.

Johtokunnan jäsenistä keskustan kansanedustaja Pertti Hakanen uusi paikkansa Sastamalan valtuustossa ja Jaakko Halkilahti saman puolueen riveistä Salossa.

Kotieläinasiamies Leena Suojala valittiin Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon, jonne ylsi samasta puoluessa myös MT:n pitkäaikainen kolumnisti Timo Kaunisto.

MT uutisoi jo illalla, että järjestön metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola uusi paikkansa Petäjäveden valtuustossa.

Lue lisää

Aleneeko puun hinta, jos sen kuljetuskustannukset nousevat dieselveron vuoksi? MTK: Tuskin, tuotantoa voi siirtyä ulkomaille

MTK:n Tiirola: Viranomaisen puuttuminen PEFC-sertifiointiin sopimatonta – ely-keskus korostaa olleensa työryhmässä vain asiantuntijana

Hanhi- ja hirvivahinkoihin tuskastuneet tuottajat: "Omaisuuden suoja on ohitettu, kun vahinkoa aiheuttavien eläinten karkottaminen kielletään tai sitä rajoitetaan"

MTK:n Tiirola varoittaa EU:n elvytyspaketin vastustamisen vaaroista – "Suomen ei pidä syödä pelimerkkejään, sillä edessä on elintärkeitä vääntöjä metsäpolitiikasta"