Politiikka

Sarvamaa: "Ollaan sellaisessa tilanteessa, että yksi Suomi pelastaa maapallon ilmastonlämpenemiseltä"

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mielestä EU:n ilmastopolitiikka on hölmöläisen hommaa.
Jarkko Sirkiä
Petri Sarvamaa puhui MTK:n tilaisuudessa Pörssitalossa.

Keskustelu EU:n hiilinielujen laskentatavasta ja sen vaikutuksesta suomalaiseen metsätalouteen huipentuu syksyllä Euroopan parlamentin äänestykseen. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa suomi poliittista päätöksentekoa kovin sanoin MTK:n järjestämässä "Kasvava puu sitoo hiiltä"-tilaisuudessa maanantaina.

"Ei tämä ole terve tämä tilanne. Sehän on erittäin suuri taustasyy, miksi olemme poliittisen päätöksenteon kanssa sellaisessa tilanteessa, että yksi yksittäinen Suomi pelastaa maapallon ilmastonlämpenemiseltä."

"Tämähän on ihan hölmöläisten hommaa."

Sarvamaa vakuutti olevansa optimistinen, vaikka tällä hetkellä Lulucf-päätösten tulevaisuus vaikuttaa painajaismaiselta.

"Yritämme selvittää muille europarlamentaarikoille, että katsokaa nyt näitä lukuja, tulkaa vaikka käymään Suomessa. Eihän tällä tavalla voida lähteä rakentamaan tätä päätöstä. Se ei olisi pelkästään epäoikeudenmukaista vaan myös epärehellistä", Sarvamaa lataa.

Lue lisää

Katso tästä, miten ilmastonmuutos jyllää maakunnassasi ja miten siihen aiotaan sopeutua – alkutuotannolle luvassa ongelmia, mutta myös mahdollisia etuja

Yle uutiset: Suomen, Ruotsin ja Norjan saamelaisnuoret vaativat ilmastonmuutoksen hillitsemistä – mutta ei hinnalla millä hyvänsä

Elsi Katainen valittiin euroryhmänsä lulucf-neuvottelijaksi – "Lähden työssäni siitä, että asetus on ennen muuta laskentatyökalu"

"Suojeluvaatimuksissa mikään ei tunnu riittävän – ensin vaaditaan viittä, sitten kymmentä ja seuraavaksi 30 prosenttia", MTK:n uusi metsäjohtaja ihmettelee