Sisäministeri Risikko haluaa käyttöön armeijataustaisen täydennyspoliisin - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Sisäministeri Risikko haluaa käyttöön armeijataustaisen täydennyspoliisin

Täydennys- eli valmiuspoliisissa voisi olla puolustusvoimataustaa, eläkkeelle jääneitä ja sotilaspoliiseja. Poliisin vastuuta juopuneiden hoivaamisesta Risikko vähentäisi.
Paula Risikko haluaa sotekeskuksiin maatalousyrittämisen asiantuntemusta erityisesti vahvoille maatalousalueille.

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mielestä olisi hyvä, että poliisi saisi reservikseen valmius- tai täydennyspoliiseja, jotka voisivat olla esimerkiksi reservissä olevia sotilaspoliiseja, muuten armeijataustaisia henkilöitä tai eläkkeelle jääneitä poliiseja.

Poliisireserviä pohditaan parhaillaan työryhmässä, jota johtaa sisäministeriön poliisiosaston lainsäädäntöjohtaja Katriina Laitinen.

Poliisijohto on esittänyt, että perustettaisiin 2–3 000 henkilön reservipoliisi, joka koostuisi muun muassa armeijan reserviläisistä. Se parantaisi toimintavalmiutta nopeasti.

Risikon mukaan työryhmässä pitää nyt tarkkaan harkita, ketä täydennyspoliisissa olisi ja missä tilanteissa se toimisi.

"Asiantuntijat ovat todenneet täydennyspoliisin käyttöönoton nykyisen kynnyksen liian korkeaksi, koska se vaatii poikkeustilan, eli kynnystä tulee työryhmässä arvioida", Risikko toteaa.

Juopuneiden säilytyksen Risikko siirtäisi poliisiputkista selviämisasemille ja löytötavarat pois poliisin kontolta.

Lue lisää

Kokoomuksen Mäki-Hakola: Puheenjohtajakisa tekisi puolueelle hyvää – "Itälä olisi pitänyt panna keskustan kanssa häkkiin"

Uudet parit kehiin – syntyykö kiistoja vai löytyykö yhteispeli?

Eduskunta hyväksyi istumajärjestyksen muutoksen: RKP siirtyy salissa keskemmälle, PS oikeaan laitaan

Eduskunnan tuolileikki jatkuu: Varapuhemies Risikko hakee ratkaisua RKP:n ja perussuomalaisten kiistaan istumajärjestyksestä