Politiikka

Suomen Yrittäjät: Yrittäjiä 22,9 prosenttia uusista valtuutetuista

Politiikka 10.04.2017

Yrittäjien osuus kasvoi päättymässä olevaan valtuustokauteen verrattuna.


Valtuustoihin valittiin eilisissä kuntavaaleissa kaikkiaan 2 064 yrittäjää. Yrittäjien osuus kaikista valtuutetuista on peräti 22,9 prosenttia.

"Kuntavaalitulos oli erinomainen yrittäjille. Yrittäjien osuus valtuustoissa vahvistuu tuntuvasti. Valtuustoissa on osaavia yrittäjiä eri puolueissa", Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Yrittäjävaltuutettujen osuus kasvoi viime vaaleista: kuluvalla valtuustokaudella yrittäjiä on ollut 20,8 prosenttia valtuutetuista.

"Elinvoima on tulevan kunnan elinehto. Suuri yrittäjävaltuutettujen määrä lupaa hyvää kuntien elinvoimapolitiikan kehittämiselle. Osaaminen on tärkeä osa elinvoimaa", Pentikäinen sanoo.

Pentikäisen mukaan vaalitulos on viesti maan hallitukselle siitä, että sen pitää uskaltaa tehdä työmarkkinauudistuksia ja jatkaa julkisen talouden tasapainottamista.

Yrittäjävaltuutettuja on keskustasta 910, kokoomuksesta 556, perussuomalaisista 196, SDP:stä 123, RKP:stä 74, vihreistä 61, kristillisdemokraateista 47, vasemmistoliitosta 26 ja muista ryhmistä 71.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT