Politiikka

Tiesitkö tämän Paasikiven suurteon? – "Jos hän ei olisi vetänyt rajaa äärioikealle, toisen maailmansodan jälkeen kokoomuksen toiminta olisi todennäköisesti kielletty"

J. K. Paasikivi oli hirveä raivoaja. Kansallis-Osake-Pankin johtokunta värväsi jopa psykologin selvittämään, oliko hän täysin järjissään.
Museovirasto
Presidentti J.K. Paasikiven syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta 27. marraskuuta 2020. Paasikivi oli monipuolisuudessa poikkeuksellinen persoona. Hän seilasi politiikan ja yksityissektorin välillä ja toimi lisäksi diplomaattina.

Presidentti Juho Kusti Paasikivi (1870–1956) on yksi tärkeimmistä poliitikoista Suomen lähihistoriassa.

Turun yliopiston poliittisen historian emeritusprofessorin Timo Soikkasen mukaan Paasikivi oli esimerkiksi C.G.E. Mannerheimia keskeisempi hahmo Suomen historian ratkaisuvaiheissa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Presidentti Paasikiven syntymästä 150 vuotta – Niinistö pitää puheen illan pääjuhlassa

Suomesta uusi Piilaakso?

Liikenneverotus edistämään alueellista tasa-arvoa

Miten Suomi elvytetään? Maakuntakierros kartoitti alueiden näkemykset – Keski-Pohjanmaa työsti 400 miljoonan euron hankelistan