Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen lohduttaa maaseudun asuntojen ostajia: "Pankin näkökulmasta maaseutu ei ole riski" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen lohduttaa maaseudun asuntojen ostajia: "Pankin näkökulmasta maaseutu ei ole riski"

Maaseudulla otetaan maksukykyyn nähden maltillisempia lainoja, kun taas pääkaupunkiseudulla venytetään maksukyky äärirajoille.
Kuvat: OP, Kari Salonen / Kuvitus: Juho Leskinen
Maaseudulla otetaan maltillisempia asuntolainoja kuin pääkaupunkiseudulla. OP ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskanen arvelee edullisempien asuntojen houkuttelevan tulevaisuudessa ostajia kalliista keskustasta pois.

OP ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio haluaisi nähdä asuntomarkkinoiden eriytymisessä muitakin näkökulmia kuin vain pääkaupunkiseudun ja maakuntien hintakäppyröiden eroista taivastelun. Asuntomarkkinoiden eriytyminen on jatkunut jo kymmenen vuotta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Puolueet kertovat antavansa ja maksavansa esiintymiskoulutukset pääosin itse – monille puoluejohtajille on kuitenkin ostettu ulkopuolista valmennusta

Keskustan henkilövalinnoissa kovat spekulaatiot – "Kulmunin päätös oli erittäin suuri järkytys"

Suomella on pyrkimys purkaa vapaa-ajan matkustusrajoituksia asteittain kesäkuun puolivälistä lähtien, arvioi sisäministeri Ohisalo

IL:n julkaisemat viestit: "Ministeri haluaa itselleen kunnollisen viestintäkoulutuksen, haluamme sen toteuttajaksi Tekirin"