Politiikka

Elintarvikeketju on kestänyt koronakriisin alla Euroopassa

Kysyntäpiikki tyhjensi jauhelihahyllyjä hetkellisesti eri puolilla Suomea, mutta lihapulasta ei ole pelkoa. Italiassakin elintarvikeketju toimii lähes normaalisti.
Kai Tirkkonen+Kari Salonen+Maiju Pohjanheimo
Koronaepidemia sai ihmiset hamstraamaan, ensin käsidesiä ja WC-paperia, sitten lihaa. Jauhelihan kysyntä ryöpsähti, kun koulut ja työntekijät siirtyivät kotiin. Samalla ammattikeittiöt hiljenivät ja peruivat tilauksia, mikä koettelee niitä palvelevia lihatukkureita. Aasiassa lihalle alkaa taas olla kysyntää, kun koronaepidemia on ilmeisesti taltutettu.

Isot ruokakaupat vakuuttavat, että jauhelihan hetkellisestä loppumisesta huolimatta lihaa riittää.

"Meillä on hyvä yhteistyö isojen ja pienten lihatalojen kanssa. Ne ovat pystyneet vastaamaan nopeasti muuttuneeseen kysyntään", kertoo valikoimajohtaja Harri Hellman Keskolta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää