Ruotsalaisen kansanpuolueen tavoitteista yksi menee ylitse muiden: "Hallituspaikka on RKP:lle välttämätön" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Ruotsalaisen kansanpuolueen tavoitteista yksi menee ylitse muiden: "Hallituspaikka on RKP:lle välttämätön"

Ruotsalaisen kansanpuolueen RKP:n keskeisin poliittinen tavoite on pääsy hallitukseen. Puolueelle on erittäin tärkeää istua pöydissä, joissa päätetään valtakunnan asioista.
Sanne Katainen
Ruotsalainen kansanpuolue on mukana sosiaalidemokraatti Sanna Marinin (keskellä) johtamassa hallituksessa, jonka oikeusministeri on RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson (toinen oikealta). Henrikssonin oikealla puolella on vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo. Äärimmäisenä vasemmalla on vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson, jonka vieressä on keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Katri Kulmuni.

”Noin asian voi määritellä, ja lähes tuohon tapaan puolueen nykyinen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on tainnut asian todetakin”, sanoo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, valtiotieteiden tohtori Markku Jokisipilä.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana RKP oli hyvin erikoisessa tilanteessa, kun puolue oli oppositiossa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin", Jokisipilä sanoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

MTK:n ilmastotiekartassa lähdetään ruokavalion muuttamisen sijaan maaperä edellä – "tehtiin miten tahansa niin maaperän päästöjä täytyy vähentää"

MTK:n ilmastokartta: Maatalouden hiilipäästöt voisivat vähentyä jopa 42 prosenttia vuoteen 2035 – ei vaatisi muutoksia ruokavalioon

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Ylellä: ”Paljon voidaan tehdä päästöjen leikkaamiseksi ja hiilen sidonnan lisäämiseksi, mutta tämä työ kyllä maksaa”

Maatalouden ilmastotiekartta julkaistaan tänään – katso suora lähetys kello 10 alkaen