Politiikka

MT pyysi uskovaista ja ateistia keskustelemaan kirkon roolista kouluissa – "kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään"

Pitäisikö yhteisiä juhlia järjestää kirkossa? Onko Suvivirrellä uskonnollinen ­merkitys? Kaksi entistä opettajaa keskustelee kirkon roolista koulussa.
Kari Salonen
Kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään, ehdottaa vapaa-ajattelijoiden Esa Ylikoski Vantaalta. ”Koulun toiminnan on oltava katsomuksellisesti sitouttamatonta. Arvokasvatus kuuluu koulun tehtäviin, muistuttaa teologi Tuula Vinko Espoosta.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Arkkipiispa Tapio Luoma toivoo, että myös seurakunnan työntekijöillä olisi jouluna aikaa hiljentymiseen. "Pidän sitä jopa välttämättömänä, jotta pystymme välittämään muille joulun sanomaa"

Kirkon jäsenmäärä jatkaa tasaista laskuaan – eronneiden määrä jäänee hiukan edellisvuotta alhaisemmaksi

IL: Kannuslaiset vanhemmat keräsivät adressin saadakseen pitää joulujuhlansa kirkossa

Arkkipiispa Tapio Luoma puhuu nyt syksyn kuumasta puheenaiheesta: "Joulujuhliin liittyy suuria kulttuurisia merkityksiä, joita ei pitäisi vähätellä"