MT pyysi uskovaista ja ateistia keskustelemaan kirkon roolista kouluissa – "kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

MT pyysi uskovaista ja ateistia keskustelemaan kirkon roolista kouluissa – "kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään"

Pitäisikö yhteisiä juhlia järjestää kirkossa? Onko Suvivirrellä uskonnollinen ­merkitys? Kaksi entistä opettajaa keskustelee kirkon roolista koulussa.
Kari Salonen
Kevätkirkkoa ei tarvitsisi järjestää koronakriisin jälkeenkään, ehdottaa vapaa-ajattelijoiden Esa Ylikoski Vantaalta. ”Koulun toiminnan on oltava katsomuksellisesti sitouttamatonta. Arvokasvatus kuuluu koulun tehtäviin, muistuttaa teologi Tuula Vinko Espoosta.

Tänä viikonloppuna monet koululaiset lähtevät kesälaitumille. Lukuvuoden lopusta puuttuvat kuitenkin tutut rituaalit. Kevätkirkkoa tai kevätjuhlaa ei voida viettää perinteisin menoin. Kun perinteet ovat katkolla, niiden merkitystä voi pohtia uudella tapaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan pysyi hovissa

Saksa astuu tänään EU-puheenjohtajamaan saappaisiin – Loppuvuonna yritetään löytää ratkaisua EU:n suurissa rahaneuvotteluissa sekä sopua tulevasta suhteesta Britanniaan

Venäjällä päättyy kansanäänestys lakimuutoksesta, joka sallisi Putinin hallita vuoteen 2036 – vaikka tulos olisi selvä, Putinilla on edessään monia ongelmia

Pekka Haaviston suosio romahti presidenttikyselyssä – Sanna Marin kirinyt Haaviston ja Olli Rehnin tuntumaan