Sekavaan tilanteeseen ajautunut keskusta päättää uudesta valtiovarainministeristä tänään – arvuuttelu ministeristä käy kuumana, samoin valtakamppailu puolueessa - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Sekavaan tilanteeseen ajautunut keskusta päättää uudesta valtiovarainministeristä tänään – arvuuttelu ministeristä käy kuumana, samoin valtakamppailu puolueessa

Keskustan keskeiset päättäjät kokoontuvat tänään valitsemaan uutta valtiovarainministeriä. Päätös tehdään tilanteessa, jossa puolueen rivit ovat sekaisin. Valtiovarainministerin salkusta luopunut puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti viikonvaihteessa, että hän tavoittelee jatkokautta puolueen johdossa.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni poistumassa eduskunnasta perjantaina. Vain vähän aiemmin hän oli ilmoittanut jättävänsä valtiovarainministerin tehtävät. Tiedotustilaisuudessaan Kulmuni kertoi, että keskusta jatkaa hallituksessa. Saman asian hän toisti sunnuntaina viestipalvelu Twitterissä.

Arvuuttelu uudesta valtiovarainministeristä ryöpsähti käyntiin heti perjantaina, kun keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni oli kertonut jättävänsä hallituksen.

Pinnan alla muhinut valtakamppailu sai sekin uutta vauhtia, sillä moni arvioi, että Kulmuni heittää hyvästit myös puolueen puheenjohtajuudelle.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Vihreät vaatii energiaturpeen verotuksen korotusta ja ensi vuoden budjettiin: Asia linjattiin Ohisalon mukaan hallituksen ilmastokokouksessa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hyllytetty Ano Turtiainen ilmoittautuu puheenjohtajistokisaan – "Päätöksenteossa on asetelma isot kaupungit vastaan maaseutu"

Vihreiden puoluekokous syyskuussa etänä — Puoluehallituksen jäsenet arvioivat hallitusyhteistyön nousevan keskusteluun

Ministeriksi palannut Annika Saarikko: Tapahtumajärjestäjille ei ole varattu uutta koronatukea