Medialiiton Kangaskorpi EU-komission Yle-arviosta: "Yle on tärkeä toimija tiedonvälityksessä, mutta sen tehtävä ei ole tappaa tarjonnallaan muuta mediaa" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Medialiiton Kangaskorpi EU-komission Yle-arviosta: "Yle on tärkeä toimija tiedonvälityksessä, mutta sen tehtävä ei ole tappaa tarjonnallaan muuta mediaa"

Euroopan unionin komissio antoi juhannuksen alla arvion, jonka mukaan Yleisradion tekstimuotoinen verkkotarjonta on nykylaajuudessaan ristiriidassa Ylen saamien valtiontukien kanssa (MT 16.6. ja 22.6.).
Kuvat: Etienne Ansotte / EU, Petteri Kivimäki / Kuvitus: Juho Leskinen
Medialiiton hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi arvioi tulevan Yle-lainmuutoksen selkiyttävän työnjakoa mediakentällä.

Suomen viranomaiset ovat neuvotelleet komission kanssa tarvittavista muutoksista kotimaiseen lainsäädäntöön.

Yle-lakiin ehdotetut muutokset tarkentaisivat Yleisradion roolia julkisen palvelun mediatalona. Näin yhtiötä koskeva sääntely tulisi EU:n valtiontukisääntelyn mukaiseksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan nopealla aikataululla. Lausuntoaikaa on elokuun loppuun asti.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Oppositiossa erilaisia näkemyksiä ulkoministerin viranhoidon edellytyksistä: Jussi Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Kai Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen iloitsee politiikan tasa-arvoistumisesta: "Kunhan on riittävän terve itsetunto ja luottaa itseensä, ei tarvitse edes miettiä sitä ottaako vuoden vapaata lapsen syntyessä vai ei"

Komissio uhkaa perua sovun maatalouspolitiikan siirtymäkaudesta – MTK:n Marttila jyrähtää: "Maanviljelijöitä ei saa käyttää pelinappuloina"

MTK:n Viljasen mukaan ympäristöministeri Mikkosen suurin ongelma on asenne – "Jos viljelijät koetaan vastapuoleksi, heijastuu se kaikkiin asiakysymyksiin"