Puolet viljelijöistä tyytyväisiä MTK:n edunvalvontaan koronakriisissä – "Hajautettu yhteiskuntarakenne on osoittanut vahvuutensa, mutta yksikään puolue ei nosta sitä esille, ei edes keskusta" - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

Puolet viljelijöistä tyytyväisiä MTK:n edunvalvontaan koronakriisissä – "Hajautettu yhteiskuntarakenne on osoittanut vahvuutensa, mutta yksikään puolue ei nosta sitä esille, ei edes keskusta"

Eniten tyytymättömyyttä naudanlihan tuottajissa. Hallituksen koronatoimet saavat viljelijöiltä kiitosta.
Jarno Mela
MTK on saanut myönteistä palautetta muun muassa kausityövoiman saatavuuteen liittyvästä edunvalvonnasta. Kuvassa Suomeen saapuvia ukrainalaisia kausityöläisiä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Runsaat 40 prosenttia viljelijöistä arvioi, että MTK on onnistunut maatalouden edunvalvonnassa koronakriisin aikana. Suunnilleen yhtä moni on toista mieltä.

Tulos käy ilmi kesäkuun alun ja juhannuksen välillä toteutetusta viljelijägallupista.

Kriittisimpiä edunvalvonnan onnistumista kohtaan ovat naudanlihan- ja maidontuottajat. Myönteisimpiä taas ovat muiden kasvien kuin viljan viljelijät.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Lukijalta: Miten vihreät ratkaisevat energiantarpeen? Olisi mukava kuulla, kun hekään eivät halua elintason laskevan keskiajan tasolle

Näin Yle vetoaa liikenne- ja viestintäministeriöön kirjeitse – tavoitteena "lopettaa tv-jakelu perinteisissä maanpäällisissä tv-verkoissa"

Yle selittää: Antennilähetyksistä luovutaan, mutta ne näkyvät vielä pitkään

Peseekö hallitus kätensä koronasta? Slunga-Poutsalo: "Se on sysännyt vastuun kunnille, maakunnille ja sairaanhoitopiireille"