Politiikka

Muikku-ukko on korkein arvonimi, jonka 70 vuotta täyttävä Erkki Liikanen on koskaan saanut

Erkki Liikanen seuraa suurella mielenkiinnolla, miten politiikan toimittajat kohtelevat nykyhallituksen nuoria ministereitä.
Sanne Katainen
Erkki Liikanen seuraa mielenkiinnolla, miten politiikan toimittajat kohtelevat nykyhallituksen nuoria ministereitä. "Olen huomannut, että 'tädeillä' on ollut vähintään yhtä haastavaa kuin 'sedillä'."

Erkki Liikanen nousi nopeasti Suomen politiikan huipulle. Hänet valittiin eduskuntaan vuoden 1972 vaaleissa vain 21-vuotiaana. Liikanen on yhä historian nuorin kansanedustaja.

Liikasen tie vei niukoista oloista Mikkelin Lähemäen työläiskaupunginosasta valtiovarainministeriksi, EU:n komissaariksi ja Suomen Pankin pääjohtajaksi. Lauantaina 70 vuotta täyttävän suurten ikäluokkien kuopuksen luokkanousu on huima.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Liikenne kuntoon biopolttoaineilla, etätyöllä ja kilometriverolla, esittää keskusta – kokoomus poistaisi autoveron kokonaan

Keskusta: Liikenteen päästöt kuriin etätöillä, biopolttoaineilla ja panostuksilla liikennejärjestelmään

Miten Suomi elvytetään? Maakuntakierros kartoitti alueiden näkemykset – Keski-Pohjanmaa työsti 400 miljoonan euron hankelistan

Luonnon köyhtymisen ja koronan yhteys tunnustettiin EU:n ministerikokouksessa – luvassa tehokkaampia keinoja suojella monimuotoisuutta