Politiikka

Monella yliopisto-opiskelijalla on kasvisruokapäivä joka päivä – "Kasvisruokailijoiden määrä on kaksinkertaistunut alle vuodessa"

Lihan kulutus ei ole laskenut, mutta siirtynyt naudanlihasta kanaan ja possuun.
Pekka Fali
Tiistaina oululaisen Kastarin opiskelijaravintolan toinen kasvisvaihtoehto oli härkiskastiketta ja riisiä. Vihannekset kuuluvat kaikkiin aterioihin.

Jos tulevaisuus on nuorten, niin se näyttää suosivan kasvisruokaa. Kasvisruuan osuus opiskelijaruuasta nousee joillain yliopistopaikkakunnilla kolmannekseen ja ylikin.

Suurin kasvisruuan osuus on Helsingissä. Helsingin yliopiston opiskelijaruokailuyritys Unicafen ravintoloissa kasvisruuan osuus oli viime vuonna 40 prosenttia.

Kolmasosaan kasviksen osuus nousee Jyväskylässä, kertoo yliopistolehti Jylkkäri.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mepit haastoivat ministeri Leppää metsätalouden kestävyydestä – "Miten saamme lopetettua monimuotoisuuden heikkenemisen?"

Keskustan puheenjohtajakisasta voi lyödä myös vetoa: Kulmuni ja Kaikkonen ovat kertoimissa lähes tasoissa

MT etsii Suomen kauneinta huussia – osallistu kisaan ja voita palkinto